Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö föll tungt - efter svag avslutning

Foto: ANDERS BJURÖ

Malmö föll tungt mot Frölunda efter en svag avslutning.  

Formstarka Mathias Tjärnqvist brände hjälterollen.  

– Vi gav bort matchen. Jag skulle själv gjort något mål i andra och stängt den, säger han.     

Malmö såg ut att gå mot tre blytunga poäng i streckstriden för att ta sig upp till topp sex i första matchen efter landslagsuppehållet. 

Gästande Frölunda tog förvisso ledningen genom Joel Lundqvist i början av andra perioden men Malmö replikerade snabbt, först kvitterade Nils Andersson och sedan styrde Lars Bryggman in ledningsmålet. Men Malmö med Mathias Tjärnqvist i täten radade upp fler chanser än så under mittenakten. 

–  Vi skapade chanser men måste få in pucken. Jag hade själv tre bra lägen, en puck borde varit inne, konstaterar Mathias Tjärnqvist självkritiskt. 

"De får några slumpmål"

När Malmös lägen inte gav utdelning var det i stället Frölunda som vända och vann med en stark avslutning. Med mindre än sex minuter från slutet kvitterade John Nyberg och i slutminuterna blev Robin Figren matchhjälte. 

– Vi gav bort matchen på slutet. Det måste vi dra lärdom av. Jag tycker att vi hade kontroll på dem och att de inte skapade så mycket. Men de får några slumpmål som vi borde fått istället, analyserar Tjärnqvist. 

– Samtidigt är Frölunda ett jättebra lag och i toppen av SHL men vi skapade tillräckligt för att vinna. 

Vill studsa tillbaka mot HV71

För egen del visar Mathias Tjärnqvist starkt uppåtgående form efter att ha varit utanför laget tidigare under säsongen. 

– Det handlar bara om att ligga i och träna på, förr eller senare kommer chansen och då gäller det att ta den, säger Tjärnqvist som njuter av hockeylivet vid den här tidpunkten på säsongen: 

–  Det är skönt när matcherna börjar gälla mer och kroppen känns bra. Men det är mest besvikelse just nu, att vi inte klarade av att håll ledningen. Men det är bara att studsa tillbaka. Det är viktig match på torsdag igen, mot HV. Då ska vi åka upp och ta poängen.