Malmö FF:s vd: "Man måste ta mer ansvar"

Foto: Erik Ahman

I går slog nakentårtan ner som en bomb. En dag senare träffar Kvällsposten Malmö FF:s vd Per Nilsson på O´Learys på Swedbank stadion.

Kvällsposten visar honom en ny bild. Ytterligare en tårta.

Nilsson häpnar.

– Det är första gången jag ser den tårtan, säger han

Enligt Nilsson så ändras ingenting i och med den "nya" tårtan. Klubbens hållning är fortfarande densamma.

– Jag har ju påtalat det olämpliga med tårtan, men framför allt med att kommunicera det utåt. Det gäller fortfarande, även om det var en del till som jag nu fick se.

Klubben hade ett möte med sina spelare inför dagens träning. Kvällsposten vill veta vad som sades.

Dålig tajming

– Jag vill inte kommentera det mer än att jag bekräftar att vi hade ett. Jag försöker få alla i laget till att förstå att det som sägs på interna möten stannar där, det gäller även för mig, säger Nilsson.

Nilsson fortsätter med att ge sin syn på den dåliga tajmingen - tårtbilderna nådde webben bara veckan efter att Miiko Albornoz dömts för sexuellt utnyttjande av barn.

– Jag har varit i många omklädningsrum förut och sett till ett annat sammanhang så är detta ingenting dramatiskt. Med tanke på vad som skett i truppen och att vi inte är ett vanligt lag, utan är spelare som är väldigt högaktade och beundrade, så måste man ta ett större ansvar.

Tar aldrig slut

Kommer ni att intensifiera arbetet med värdegrunderna som inleddes i Florida efter de senaste dagarnas händelser?

– Vi kommer att anpassa oss efter de händelser som inträffar, det är ett arbete som aldrig kommer att ta slut. Ser vi sedan att det behövs kommer vi att intensifiera arbetet, blir bättre kanske vi drar ner på det.