Foto: LUDVIG THUNMAN
 Foto: LUDVIG THUNMAN

Malmö FF:s superrekord – rikare än någonsin

Publicerad

Malmö FF visar positivt ekonomiskt resultat för 2016. Det betyder att klubben nu är rikare än någonsin förut.

Klubbens egna kapital har ökat till hela 457 miljoner kronor.

 – Vi fortsätter öka vår omsättning exklusive icke jämförbara Europa-intäkter vilket är mycket glädjande, säger Håkan Jeppsson, styrelseordförande i Malmö FF. 

Malmö FF omsatte 2016 247,8 miljoner kronor. En minskning från Champions League-året 2015 med 255,5 miljoner, men också en omsättning som aldrig varit större under ett år då klubben inte spelat i Europa.

"Minskningen kan i sin helhet hänföras till lägre spelarförsäljningar och de stora intäkterna från Champions League-gruppspelet", skriver klubben en sammanfattning som publicerats på klubbens hemsida.

Rikare än någonsin

Nettoresultatet före skatt för år 2016 var plus 4,9 miljoner kronor. Efter skatt är resultatet plus 1,3 miljoner kronor. Vinsten gör att klubben i dag är rikare än någonsin. Det egna kapitalet var vid årsskiftet 457 miljoner kronor. Av föreningens tillgångar vid årsskiftet var 239,4 miljoner kronor likvida medel.

– Utan Europaspel blev 2016 ett år med ett godkänt ekonomiskt resultat. Vi fortsätter öka vår omsättning exklusive icke jämförbara Europa-intäkter vilket är mycket glädjande. Strategiska satsningar gör att kostnaderna var något för höga, men de är under kontroll. Vi ser nu fram emot ett nytt spännande år med både Allsvenskan och Champions League, säger styrelseordförande Håkan Jeppsson i ett pressmeddelande.

I en sammanfattning klubben publicerat på sin hemsida kan man läsa att kassaflödet (inbetalningar minus utbetalningar av reda pengar), uppvisade ett underskott på 45,5 miljoner kronor. Orsaken till underskottet är att klubben köpt loss den sista delen av Swedbank Stadion samt amorterat av lånen på fastigheten Swedbank Stadion.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag