Zlatan i Florida Foto: PICHICHIPIXX.COMZlatan i Florida Foto: PICHICHIPIXX.COM
Zlatan i Florida Foto: PICHICHIPIXX.COM
Foto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCKFoto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK
 Foto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK

Malmö FF:s mystiska tystnad kring Zlatan

Publicerad

Både PSG och Milan har erbjudit Zlatan Ibrahimovic att komma och rehabträna hos dem.

I går gick MFF ut med att Pontus Jansson ska hålla i gång på Swedbank stadion – men klubben vill inte avslöja om Ibrahimovic fått samma erbjudande.

– Vi vet vilken uppståndelse det skulle bli så därför kommenterar vi det helt enkelt inte, säger vd:n Niclas Carlnén.

Zlatan Ibrahimovic är fast besluten att ta sig tillbaka från sin knäskada. Manchester United har erbjudit anfallaren tillgång till klubbens träningsanläggning och medicinska faciliteter även efter att kontraktet löper ut den sista juni.

Men även Ibraihomvics tidigare arbetsgivare, PSG och Milan, öppnar upp för stjärnan.

Zlatan Ibrahimovic slog igenom i Malmö FF. De allsvenska serieledarna har genom åren haft många av sina gamla spelare med i träning. Så sent som i går meddelade de på sin hemsida att Pontus Jansson ska träna med laget från och med måndag eftersom hans säsong med Leeds är över och han behöver hålla i gång inför den kommande landslagssamlingen.

– Precis som tidigare år så vill han röra på sig under semestern hemma i Sverige och vi håller alltid dörren öppen för Pontus. Men planeringen för Malmö FF:s matcher är naturligtvis det viktigaste. Därför är han med i den utsträckning att det passar in med vår egen verksamhet, sa sportchef Daniel Andersson då. 

Dörren öppen för Zlatan

Gällande Ibrahimovic kommer det däremot inga pressmeddelanden från Malmö FF. Klubbens vd Niclas Carlnén vill inte ens kommentera om de erbjudit Ibrahimovic att använda faciliteterna på och kring Swedbank stadion.

– Pontus kommer hem och tränar och de kan de flesta andra spelare också göra. Vi är öppna för det mesta. Man måste se till att det passar i schemat och att det finns ett syfte med det, som för Pontus att han vill hålla i gång inför landslagssamlingen, men vi säger sällan nej när våra gamla spelare vill träna med oss, säger Carlnén.

Zlatans syfte i så fall är väl att han behöver ta sig tillbaka efter skadan?

– Om det hade varit aktuellt så hade vi nog inte pratat om det. Då hade han fått göra det i lugn och ro, så kan man säga.

Om Zlatan hör av sig till dig för att han vill hem och rehabträna med Malmö FF, vad svarar du då?

– Då finns nog den möjligheten. Vi har alltid dörren öppen.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag