Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Malmö FF vill vinna titlar. Det lockar mig"

Foto: Johanna Lundberg
Foto: Peter Lous

Till slut blev han klar.

Rasmus Bengtsson har skrivit på för Malmö FF efter segdragna förhandlingar mellan de regerande mästarna och holländska Twente där prislappen landade på omkring en miljon kronor.

– Många har frågat varför jag vänder hem redan nu men jag ser inte flytten som ett steg neråt. Malmö är en stor klubb som vill vinna titlar och spela i Europa varje år. Det lockar mig, säger mittbacken till Kvällsposten.

Redan i december kunde Kvällsposten avslöja att Rasmus Bengtsson stod högst upp på MFF:s önskelista och i början av mars var hans personliga avtal, som sträcker sig till och med säsongen 2019, med klubben färdigförhandlat.

Men affären drog ut på tiden.

Mittbackens kontrakt med Twente sträckte sig fram till sommaren och hans lön var på över en halv miljon kronor per månad.

Den ville Bengtsson inte avsäga sig.

Samtidigt är Twente hårt pressat ekonomiskt och därför var klubbledningen villig att göra sig av med spelaren som var en av lagets dyraste.

"Känns skönt"

Man jämkade och landade i en lösning där Bengtsson får ut resterande delen av sin lön samtidigt som MFF betalar Twente omkring en miljon kronor i kompensation.

– Det känns skönt att allt har löst sig. Jag var ganska tydlig från början med att jag ville flytta hem till Malmö och känslan har varit att det skulle bli klart. Men man vet aldrig. Innan allt är helt klart så är det inte helt klart, säger Bengtsson.

Mittbacken ser inte flytten till Malmö som ett steg ner på karriärstegen, tvärtom.

Han lyfter fram ambitionen att ta sig till Champions League och att år efter år vinna allsvenskan.

Dessutom tror Bengtsson att flytten kan ta honom närmare en plats i det svenska landslaget.

– Det är många som visat att man genom att prestera i MFF kan få chansen där också. Sen är det inte så att mina tankar snurrar speciellt mycket kring landslaget nu. Först och främst ska jag ta en plats i MFF och sen får vi se hur långt det räcker.

Ansluter först nästa vecka

En knäskada har stoppat Bengtsson från träning de senaste veckorna. Han är fortfarande inte helt återställd men hoppas kunna gå för fullt när han ansluter till MFF i början av nästa vecka.

– Jag har en del praktiska saker som måste lösas här i Holland först men från den dagen jag kliver in i gruppen ska jag göra allt för att fortsätta utveckla laget och klubben. Det vore kul att spela den allsvenska premiären men det är upp till Åge Hareide att bestämma det.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!