Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmö FF-supportrar attackerade – i Lviv

Hotellet där MFF-supportrarna bor.Foto: Caroline Larsson.
Här är gatan utanför hotellet.Foto: Caroline Larsson.

STOCKHOLM/LVIV. Malmösupportrar attackerades av maskerade män på plats i Lviv.

Upp mot ett 30-tal personer ska ha varit inblandade.

– Killen som fick värsta smällarna är helt sönderslagen i ansiktet, säger MFF-supportern Per Kindgren.

En supporter har förts till sjukhus.

Många Malmösupportrar anlände i dag till Lviv för att göra sig redo inför morgondagens match mot Sjachtar Donetsk.

Några av supportrarna hamnade i bråk direkt vid ankomsten till hotellet.

– Vi är 15 i vårt sällskap och kom med buss från Krakow. Utanför hotellet står det folk i gathörnen, de är säkert 30 stycken med rånarluvor. Vi kommer ifrån varandra och fem av oss attackeras och blir jagade, säger MFF-supportern Per Kindgren.

Fick åka med polisen

– Killen som fick värsta smällarna är helt sönderslagen i ansiktet. Han åkte med polisen härifrån. Det är helt sjukt, vi vet inte ens vilka de var, säger Kindgren.

Malmö FF:s personal bor inte på samma hotell men klubbens supporterombudsman (SLO), Pierre Nordberg, är medveten om vad som hänt.

– Jag har pratat med en av personerna som var där, de har blivit attackerade när de hoppade av en buss. Sen har det upphört, men när de gått ut för att ta ut pengar har de blivit attackerade igen av ett maskerat gäng, säger Pierre Nordberg.

Malmö möter Sjachtar Donetsk i morgon i en match som vid seger betyder att man är klara för spel i Europa Leagues slutspel i vår.

Enligt Malmös SLO, Pierre Nordberg, har en supporter förts till sjukhus.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde?

Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram – för ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.