Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Elisabeth LindbäckFoto: Elisabeth Lindbäck
 Foto: Elisabeth Lindbäck
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Malmö FF-stjärnorna i krismöte efter fiaskot

Publicerad

TRELLEBORG/STOCKHOLM. Fjärde raka förlusten och mästarna i fritt fall.

Då kallade Markus Rosenberg till krismöte tillsammans med MFF-supportrarna.

– Vi visste vad som väntade och det är inga roliga ord man får höra där, säger Rosenberg.

– Det är frustration så klart. Men det är jävla fint att se engagemanget i alla fall, säger Oscar Lewicki. 

Malmö FF:s fiaskostart i allsvenskan fortsätter.

Trots tydligt spelövertag borta mot tabelljumbon Trelleborg blev det förlust med 0-1 efter att TFF-backen Lasse Nielsen nickat in matchens enda mål på tilläggstid.

MFF skapade nog med chanser för att sätta dit åtminstone en boll och lagkaptenen Markus Rosenberg prickade såväl ramverket som motståndarmålvakten Marko Johansson.

– Vi var överlägsna och vi förtjänar inte detta. Vi förtjänar en vinst. Sen handlar det om att göra mål och jag ska göra minst två, en bra dag gör jag tre, säger Rosenberg.

Och fortsätter:

– Det var extra tungt i dag. Jag tycker att vi har inställningen, vi är där, vi får spelet dit vi vill. De skapar inte en chans förutom Fredriks (Andersson, målvakt) felpass i början. Sen har de rätt mycket hörnor och frisparkar, men vi kontrollerar det och sedan är det vi som har bollen och som skapar chanserna. Idag känns det jäkla orättvist att stå här och prata om ännu en förlust.

 

MISSA INGET: Få de senaste nyheterna om ditt favoritlag – direkt i Messenger. 

Rosenberg samlade lagkamraterna 

Efter matchen samlade Rosenberg sina spelare och gick ut till de cirka 3 000 supportrar som tagit sig till Vångavallen.

– Ja, jag är så dum så att jag tror att man kan prata där.

– Det var mest för att tacka för stödet och säga att vi uppskattar det. Det är hårda tider för oss. Hårda tider för dem. Hårda tider för MFF som förening. Vi måste göra det här tillsammans, den här vändningen som vi har framför oss tillsammans.

Kände du att ni fick förståelse? 

– Både och. Det var lite blandade reaktioner. 

– Jag själv gick rakt ut frustrerad och besviken. Sen efter att jag satt mig ner och lugnat ner mig så inser jag att man inte har tackat fansen. Vi visste vad som väntade, det är inga roliga ord man får höra där. Men de är lika besvikna som oss men i grund och botten så ska vi vända detta tillsammans.

Oscar Lewicki var lika besviken efter matchen: 

– Det är jävligt tungt just nu. Svårt tänka framåt, det är en jävla besvikelse. Vi ska inte förlora, det är så enkelt. 

Hur ser du på pressen runt Magnus Pehrsson? 

– Inga tankar kring det. Magnus är vår tränare och jag litar och stöttar honom till 100 procent. Det är inget jag tänker på, säger Lewicki.  

Har du fullt förtroende för honom? 

– Absolut.

Även Markus Rosenberg säger att han har fullt förtroende för den hårt pressade tränaren. 

– Absolut.

Och på en fråga om det är realistiskt att tro på SM-guld svarar kaptenen: 

– Allting är realistiskt.

Oscar Lewicki säger att han inte tänker på SM-guldet alls just nu. 

– Inte alls. Även när vi låg etta hela förra året så tänkte jag inte heller på det utan på nästa match. Det är jävligt tråkigt att gå från matcher när man förlorat och det har varit för många sådana känslor på sistone. 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler. 

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag