Foto: ULF RYD
 Foto: ULF RYD

Malmö FF nobbar Jiloan Hamad

Publicerad

Jiloan Hamad ska ha meddelat Malmö FF att han är intresserad av att flytta hem i vinter.

Men enligt trovärdiga källor till Kvällsposten nobbar MFF sin före detta lagkapten - den här gången – mestadels för att affären blir för dyr.

– Vi är nöjda med den trupp vi har just nu, sade sportchefen Daniel Andersson i samband med tisdagens träningspremiär.

Efter en korsbandsskada som orsakat två tuffa år för Jiloan Hamad i Bundesligalaget Hoffenheim är den förre MFF-kaptenen öppen med att han i vinter vill byta klubb.

Till Kvällsposten har Hamad tidigare sagt att han håller dörren för MFF öppen, men också är intresserad av en flytt till Holland eller tyska andraligan för att den vägen ta steget tillbaka till Bundesliga.

– Det finns många Bundesligaklubbar som har koll på mig men grejen är att jag haft en korsbandsskada och inte spelat på över ett år. Det är därför klubbarna är lite försiktiga. De vill se mig spela först för att veta var jag står, sade Hamad till Kvällsposten den 12 december.

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson har aldrig stuckit under stol med att klubben har en ständigt kontakt med många före detta MFF:are ute i Europa, att Jiloan Hamad är en av dem och att man hoppas att guldhjälten från 2010 och 2013 en dag ska återvända till Malmö FF.

I den dialogen ska Hamad ha framfört att han är intresserad av en hemflytt redan nu.

Enligt flera källor med insyn i Malmö FF anser klubben dock att tajmingen är fel och orsakerna är flera.

Dels har Malmö FF en numerärt stor trupp som behöver bantas och just på mittfältet, där Hamad huserar är det extra trångt och Hamad kommer från en Bundesligaklubb med ett helt annat löneläge än i allsvenskan.

I konkurrens med belgiska, holländska och tyska andraligaklubbar trissas priset snabbt upp på en nivå MFF inte är intresserade av.

"Vi är nöjda"

Dessutom är det så att Jiloan Hamad efter korsbandsskadan, under utlånet till Standard Liege, bara spelat tre A-lagsmatcher från start och under en säsong där MFF ska försvara SM-guldet och spela Champions League-kval i juli och augusti så anses tajmingen fel.

MFF:s sportchef Daniel Andersson vill inte konkret kommentera några spelaraffärer eller rykten men har tidigare varit tydlig med att det man i första hand tittat efter är en kantmittfältare, primärt till vänster. 

Men arbetet med att hitta rätt spelare till rätt pris för den positionen har gått trögt och under Malmö FF:s första fotbollsträning för säsongen tonade Daniel Andersson ner den processen.

– Titta kan man alltid göra. Vi är nöjda med den trupp vi har just nu, säger Daniel Andersson och bekräftar att Malmö FF har en ambition att få ner truppen till ungefär 23 spelare, vilket innebär att man i dag har tre, fyra för många.

– Så är det. Även om fjolårets skador visade att det inte behöver vara fel att ha fler spelare än så.

Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag