Zecira Musovic Foto: Petter Arvidson
Zecira Musovic Foto: Petter Arvidson

Malmö FF nobbar FC Rosengårds stjärnor

Publicerad

Malmö FF presenterade på fredagen sitt ekonomiska resultat och berättade även att man ska inleda en flickverksamhet.

Men något damlag blir det inte – och således inget återinförande av Malmö FF Dam.

– Det kanske börjar med ett flicklag och inom några år utvecklas, säger Rosengårdsmålvakten Zecira Musovic.

Det blir en flickverksamhet men inget damlag i Malmö FF.

– Vi säger nej till det i dag. Vi tycker inte att det finns förutsättningar och vi tycker att det finns stora risker. Malmö har blivit Sveriges och kanske till och med Nordens fotbollshuvudstad under de åren som vi varit två olika föreningar. Rosengård har ju till och med vunnit fler titlar än vad vi har gjort. Vi tycker att man ska ha väldigt stor respekt för det och att man ska komma ihåg att när vi nu drar i gång fotbollsskola och flicklag så börjar vi från noll, förklarade Håkan Jeppsson under fredagen beslutet för Kvällsposten.

– Det är inte aktuellt att diskutera ett elitlag i det här skedet. Det är det här beslutet vi har tagit nu, sen får vi se hur det ser ut i framtiden.

Således genomförs i nuläget enbart halva den motion som fem Malmö FF-supportrar lämnat in i hopp om att återse en flickverksamhet och damlag i iklädda Malmö FF:s himmelsblå dräkt.

MFF nobbar stjärnnamn som Marta, Amanda Ilestedt, Sara Björk Gunnarsdottir, Gaëlle Enganamouit och Natasha Andonova.

"Det kommer skapas ytterligare intresse"

FC Rosengårds målvakt Zecira Musovic ger sin syn på saken.

– Jag vill se det både positivt och negativt. Negativt att vi inte får möjlighet till en eventuell ekonomisk hjälp som skulle göra vår verksamhet bättre. Men också positivt att de kanske redan tycke att vi är så starka på egen hand at de kanske bara skulle störa om de försökte hjälpa.

Det var supportrarna Anni Tjebbes, Isabelle Giordano, Agnes Gertten, Thelma Ernst och Susanne Lundberg som skrev motionen om flick- och damrepresentation i Malmö FF. I den trycker de bland annat på att MFF borde vara en klubb som alla kan representera ute på planen, oavsett kön.

– Det är också positivt att de tar ett flicklag, det är en bra start och bra att man börjar någonstans i alla fall, säger Musovic och tillägger:

– Det kommer att betyda att det skapas ytterligare intresse på tjejsidan, sen får de väl komma över till oss när de blir tillräckligt bra.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag