Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Malmö FF-målvakten klar för spel med Trelleborg

Marko Johansson i MFF-debuten mot Zalgiris Vilnius. Foto: LUDVIG THUNMAN

Som 16-åring gjorde Marko Johansson A-lagsdebut för Malmö FF i Champions League-kvalet borta mot Zalgiris Vilnius.

Nu lånas han ut till Trelleborgs FF.

– Jag känner att det här är ett bra steg för mig. Om jag får spela ett år i Superettan är jag väl förberedd för att komma tillbaka och konkurrera om platserna i Malmö FF, säger målvaktstalangen i ett pressmeddelande.

Trots att han bara är 18 år gammal har Marko Johansson hunnit med en hel del i sin karriär. Han har tränat med MFF:s A-lag de senaste två säsongerna och fick 2015 göra debut i Champions League-kvalet där han hoppade in spikade igen mot Zalgiris Vilnius efter att Zlatan Azinovic blivit skadad.

Nu blir det inga fler matcher för MFF, åtminstone inte den närmsta tiden. Målvakten lånas ut till Trelleborgs FF på ett avtal som sträcker sig över hela 2017. MFF skulle visserligen kunna kalla hem Johansson redan i sommar men det är inget som klubben planerar.

– Det här en bra lösning för alla parter. Marko har varit uppe och tränat med MFF:s A-trupp i två år och tar jämna kliv uppåt. Nu hoppas vi att han ska ta ytterligare kliv och konkurrera om en plats i TFF:s A-lag. Tar han en plats i Superettan kommer det att stärka hans utveckling, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!