Foto: DANIEL STILLERFoto: DANIEL STILLER
 Foto: DANIEL STILLER
Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson. Foto: LUDVIG THUNMANMalmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson. Foto: LUDVIG THUNMAN
Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson. Foto: LUDVIG THUNMAN

Malmö FF kan snart få miljonarv av supporter

Publicerad

Bouppteckningen har, enligt Sydsvenskan, kommit in till Kalmar tingsrätt.

Den avlidne mångmiljonären och MFF-supportern Gunnar Djupe skänker 14,6 miljoner till klubben som redan är Sveriges rikaste.

– Det har varit ett genuint blått hjärta, har MFF:s ordförande Håkan Jeppsson tidigare berättat för Kvällsposten. 

Gunnar Djupe gick bort förra våren. 73-åringen som var bosatt i småländska Nybro hade inga barn eller andra släktingar som gjort anspråk på arvet. Passionen för Malmö FF fick honom i stället att testamentera en stor del till klubben i hans hjärta.

Mest värdefullt är en fastighet med lägenheter i centrala Malmö, med taxeringsvärde på 14,6 miljoner kronor.

Det står klart när bouppteckningen nu kommit in till Kalmar tingsrätt. Det enda som kan hindra MFF från att få pengarna är om Allmänna arvsfonden överklagar inom de närmsta dagarna.

Ska gynna ungdomarna

Några 14,6 miljoner trillar däremot inte in på MFF:s bankkonto.

Gunnar Djupes önskan var att starta en minnesfond där den årliga avkastningen ska gå till MFF:s ungdomsverksamhet.

Exakt hur pengarna ska användas är oklart.

– Syftet är jättegott. Malmö FF har alltid vurmat för de unga och vi vill fortsätta vara duktiga på att ta fram egna talanger. Jag är inte så insatt i affären med fastigheten hur mycket pengar det blir. Blir det några pengar är det väl just principerna vi får fundera på. Vi har en relativt stor verksamhet för ungdomar och många talanger. Vilka åldrar gäller det? Hur ska kriterierna vara? Det har vi inte beslutat än och diskuterat, har ordföranden Håkan Jeppsson tidigare berättat. 

"Alltid följt Malmö FF"

Gunnar Djupe ska inte ha varit medlem i Malmö FF men intresset för laget var stort.

– Han har väl på den gamla goda tiden alltid följt Malmö FF och var aktiv här i många år och hade relationer till många av de gamla spelarna från förr i tiden på  något sätt, säger Jeppsson.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag