Foto: Andreas L ErikssonFoto: Andreas L Eriksson
 Foto: Andreas L Eriksson
Foto: Imago SportfotodienstFoto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst

Malmö FF jagar Rune Jarstein i Bundesliga

Publicerad

MALMÖ. Priset för Andreas Isaksson är fortsatt alldeles för högt.

Enligt Kvällspostens källor jobbar Malmö FF därför hög-intensivt med att landa en annan målvaktslösning och enligt flera källor till Kvällsposten finns Hertha Berlins Rune Jarstein, 30, i toppen av listan.

- Det är en väldigt bra målvakt men mer än så vill jag inte kommentera, säger tränaren Åge Hareide.

Robin Olsen såldes till grekiska PAOK för sex miljoner kronor och Malmö FF är på jakt efter en ersättare.

Kvällsposten har tidigare kunnat berätta att Andreas Isaksson sedan länge varit huvudspåret efter att MFF i januari tackade nej till att köpa hem Johan Dahlin trots att den för Malmö-keepern själv ville tillbaka till MFF.

Gjort 37 landskamper

Den svenske landslagsettan - 121 landskamper - har dock två år kvar på sitt kontrakt med turkiska Kasimpasa och turkarna vill ha bra betalt för att släppa Isaksson, trots att han inte varit helt given i startelvan under en för laget svajig säsong och trots att klubben i veckan värvade två nya, mindre meriterade, målvakter.

Den höga prisbilden, som inte blev lägre av att Fiorentina visat intresse för Isaksson, samtidigt som MFF efter försäljningen av Robin Olsen har bråttom att få en ny förstamålvakt på plats till Champions League-kval och allsvensk guldjakt, har tvingat de regerande svenska mästarna att ställa om siktet.

Enligt flera av varandra oberoende källor till Kvällsposten finns Rune Jarstein i toppen av listan över nya målvaktskandidater.

Den 37-faldige landslagsmannen debuterade för Norge 2008 och värvades till Viking Stavanger 2010 - båda gångerna med Åge Hareide som tränare.

Målvakten gick till Hertha Berlin på fri transfer i januari 2014 men har aldrig lyckats etablera sig som förstemålvakt.

På väg från Berlin

På sina två säsonger i klubben har han bara spelat två matcher och ett brutet finger i våras förde honom ännu längre från både Herthas mål och positionen som norsk förstemålvakt.

Förra veckan publicerades uppgifter om att Jarstein skulle vara på väg till Vålerenga.

Något målvakten dock dementerade samtidigt som han slog fast att han är på väg att lämna Hertha Berlin.

- Jag har fortsatt lust att testa mig utomlands, så just nu är det inte väldigt aktuellt att återvända till Norge, sa Jarstein till norska Varden.

En flytt till Sverige är dock aktuell. Detta enligt spelarens agent, Jim Solbakken, som även har de båda norska MFF-spelarna Jo Inge Berget och Magnus Wolff Eikrem i sitt stall.

- Absolut. Rune vill röra på sig och jag har varit i kontakt med flera svenska klubbar, säger Solbakken till Kvällsposten utan att vilja kommentera vilka klubbar det rör sig om.

Inte heller MFF:s tränare Åge Hareide, som alltså varit förbundskapten för Jarstein i Norge samt värvat honom till Viking Stavanger, är speciellt frispråkig i frågan.

- Vi diskuterar alla möjliga målvakter och har flera namn på bordet, säger MFF-tränaren som varken vill bekräfta eller dementera om Rune Jarstein är en av dem.

Hareide har bra koll

När tror du att ni har en målvakt på plats?

- Det är svårt att svara på. Ena dagen känns det som att vi vet något och nästa dag känns läget annorlunda. Det jag kan säga är att vi jobbar för fullt med att lösa frågan.

Om en värvning skulle bli av har Hareide full koll på vad MFF får. Jarstein blev norsk förstemålvakt i mars 2011, samtidigt som han hade Hareide som tränare i Viking, och var sedan etta fram till han hamnade på bänken i Bundesliga. Jarsteins kontrakt löper ut sommaren 2016.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag