Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmö FF hyllas för Dubai-nobben

Foto: EMIL MALMBORG

Malmö FF har vägt in supportrarnas åsikter och avstår från träningsturneringen i Dubai i vinter.

Beskedet välkomnas av Magnus Ericsson, ordförande i MFF Support.

– Det är jättebra att man lyssnar på oss, men det hade kanske varit bättre att ta rätt beslut från början, säger han.

Inför säsongen 2016 deltog Malmö FF i en träningsturnering i Dubai. Något som inte föll alla supportrar i smaken och som ledde till att Per Solér startade en namninsamling i slutet av 2015, för att ta avstånd.

– Vi tycker att det har varit en del fel gällande resor till olika länder som MFF inte bör besöka med det syftet, säger Magnus Ericsson, ordförande i MFF Support.

MFF Support publicerade också ett inlägg på sin Facebook-sida där man ville markera att träningslägret inte är förenligt med klubbens värdegrund.

"MFF Support vill tydligt markera att vi anser att ett träningsläger i Dubai är opassande och ej förenligt med Malmö FF:s värdegrund. Dubai är en slavstat som metodiskt använder PR via sport och events som ett sätt att marknadsföra sig för utländska turister."

Laddar upp i Spanien

Det står sedan tidigare klart att Malmö FF flyttar träningslägret inför nästa säsong och i stället laddar upp på spansk mark. 

Nu berättar Daniel Andersson för Sportbladet  att man vägt in supportrarnas protester och att man lyssnat på sina medlemmar.

– Det är jättebra att man lyssnar. Men kanske borde man ha tagit rätt beslut från början. Vi är en medlemsstyrd förening där vi väljer vem som ska representera oss medlemmar och man hade kanske hoppats på att vi inte skulle behöva reagera alls, säger Ericsson.

Har protesterna fått önskad effekt?

– Ja, det har ju uppenbarligen fått effekt eftersom man säger att det beror på just de anledningarna. Det är väl jättetrevligt, sedan finns det givetvis folk som tycker annorlunda men vi har berättat var vi står och det har man lyssnat på. Det är så det ska fungera.