KJartansson. Foto: Arve JohnsenKJartansson. Foto: Arve Johnsen
KJartansson. Foto: Arve Johnsen
Här i duell med Belgiens storstjärna Eden Hazard. Foto: Geert Vanden WijngaertHär i duell med Belgiens storstjärna Eden Hazard. Foto: Geert Vanden Wijngaert
Här i duell med Belgiens storstjärna Eden Hazard. Foto: Geert Vanden Wijngaert

Malmö FF har lagt bud på Vidar Kjartansson

Publicerad

Malmö FF:s anfallsjakt går vidare.

Enligt uppgifter till SportExpressen har klubben nu lagt ett bud på isländske landslagsmannen Vidar Kjartansson - som vann skytteligan i Tippeligan 2014.

Just nu tillhör han Jiangsu Sainty i Kina.

- Det finns klubbar i Sverige som är intresserade. Mer vill jag inte säga, säger spelarens agent Olafur Gardarsson.

Efter att Gustaf Nilsson nobbat Malmö FF och i stället valt Bröndby går klubbens anfallsjakt vidare.

MFF jobbar just nu på bred front för att värva in två offensiva spelare.

SportExpressen kan nu avslöja spelaren som klubben har lagt bud på och har högt upp på önskelistan.

Det handlar om isländske anfallaren Vidar Örn Kjartansson, 25.

Den isländske landslagsmannen vann skytteligan i Tippeligan 2014. Då tillhörde han Vålerenga.

Efter en succésäsongen med 31 mål på 33 matcher köptes han av Jiangsu Sainty i Kina för omkring 35 miljoner kronor.

Där har han den här säsongen gjort 35 matcher och 13 mål.

Trots det är hans framtid oklar då klubben bytt ägare och som så många andra klubbar i Kina letar ägarna kända storspelare att värva in på anfallssidan.

Får konkurrens

Men Malmö FF får hård konkurrens. Främst från ett par klubbar i Danmark.

- Det finns klubbar i Sverige och även från andra länder som är intresserade. Mer vill jag inte säga just nu. Det vore inte rätt mot klubbarna, säger spelarens agent Olafur Gardarsson.

Kan du säga någonting om Kjartanssons situation i Kina?

- Den är väl lite oklar men det är bättre du pratar med klubben om det. Vi får se vad som händer. Det finns inte så mycket mer att säga just nu.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag