Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF:s kvalfiasko – är borta från CL

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

STRUMICA/STOCKHOLM. Malmö FF:s kvalfiasko är ett faktum. MFF tappade ledning 1-0 till förlust 1-3 i den andra halvleken. Förlusten innebär att MFF är ute ur Champions League-kvalet efter att ha förlorat med 2-4 sammanlagt.

– Det är ett gigantiskt fiasko, säger Magnus Pehrsson.

Den första matchen i Champions League-kvalet mellan Malmö FF och Vardar på Swedbank stadion slutade 1-1. Boban Nikolov gav Vardar ledningen då i den 63:e minuten men Frans Brorsson räddade 1-1 med en hård nick i den 75:e minuten. Därmed var förutsättningarna inför kvällens match glasklara.

Malmö FF var piskade att göra mål och allra helst vinna. Och MFF fick onekligen en kanonstart på äventyret nere i Skopje. Jo Inge Berget löpte sig fri i mitten av den första halvleken.

Markus Rosenberg gav Malmö FF ledningen

Norrmannen fälldes av Vardars målvakt Filip Gacevski, som fick syna det gula kortet. Domaren tvekade inte en sekund utan pekade på straffpunkten. 

Fram klev Markus Rosenberg, som var tillbaka i startelvan efter sin skada, och krutade upp bollen i nättaket, otagbart för Gacevski i Vardar-målet.

MFF hade därefter flera bra lägen till att utöka ledningen. Yoshimar Yotun had ett skott utanför från nära håll och Magnus Wolff Eikrems vassa frispark räddades av Gacevski vid stolproten.

Men matchen var också riktigt het och känslofull. Vardar-spelarna var frustrerade vid flera tillfällen, bland annat vid en misstänkt straffsituation. 

Precis innan halvtidspausen blev domaren konfronterad av flera spelare i det makedonska laget.

Mardrömsminuter för Malmö FF i Champions League

I den andra halvleken tappade MFF allt efter ett par mardrömsminuter. Boban Grncarov nickade in 1-1 på en hörna i den 56:e minuten och bara fem minuter senare satte Tigran Barseghyan en straffretur till 2-1 bakom Johan Wiland.

MFF satte in en intensiv forcering till att få in 2-2, vilket hade räckt till svenskt avancemang, men Vardar-försvaret höll tätt och vann matchen med 3-1 till slut efter att Boban Nikolov satt 3-1 på tilläggstid.

Magnus Pehrsson var trots uttåget samlad efter matchen. 

–  Jag och alla andra där inne känner en enorm besvikelse över att det är slut nu. Det var inte alls de här bilderna vi hade framför oss inför matchen.

– Vi börjar okej, precis som vi ska göra med bollar på våra forwards. Skapar friläge, tar ledningen. Inte nöjda i paus, släpper över mycket av initiativet till dem. Det ville vi absolut inte göra – det blir en match och ett tempo som passar dem. De äter sig in i matchen via kantfrisparkarna, får en kvittering…  Vi har två frilägen via Yotun och JIB där vi ska avgöra – då hade vi stått med andra miner här nu. Det kostar oss avancemanget.

Pehrsson är kritisk mot att det endast blev tre minuters tilläggstid – eftersom han menar att Vardar-spelarna maskade rejält för att få tiden att gå efter sitt ledningsmål.

– Det är patetiskt, säger han.

Pehrsson lät sig dock inte påverkas av stämningen i Strumica: 

– Vi förväntade oss exakt det här med påverkan på domaren, både av Vardar och deras hemmapublik. Vi har varit på betydligt värre ställen med värre stämning. 

Förlusten mot Vardar betyder att Malmö FF har åkt ur Champions League-kvalet. Vardar är vidare till den tredje kvalrundan och kan ställas mot FC Köpenhamn eller MSK Zilina.