Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Malmö FF är klart för gruppspel i CL - igen

Foto: Andreas Hillergren/Tt
Foto: All Over Press
Foto: Bobbo Lauhage
Foto: Bobbo Lauhage

MALMÖ/STOCKHOLM. Malmö FF gjorde det igen.

För andra året i rad är MFF klart för gruppspelet i Champions League - efter en bragdinsats mot Celtic på Swedbank stadion.

Gruppspelet lottas på torsdag - och Rasmus Bengtsson hoppas på tufft motstånd.

– Barcelona, Arsenal och Real Madrid blir bra, säger Bengtsson och skrattar.

Markus Rosenberg trivs i de stora matcherna - det visade han igen i kvällens CL-retur mot Celtic.

Malmö, som hade ett 2-3-resultat att vända från den första matchen, satte full fart från början, och framburna av en heltänd hemmapublik satte man en aggressiv press på Celtic.

Och det var MFF som skulle få en drömstart när lagkapten Markus Rosenberg nickade in 1-0 på hörna efter 23 minuter spel.

– Det är mannen som gör de viktiga målen, slog Glenn Strömberg fast i TV6.

Rosenberg klev fram

Rosenbergs ledningsmål försatte Celtic i brygga - och det skulle komma mer från MFF.

I halvtid gjorde Åge Hareide ett byte då plockade ut Rasmus Bengtsson och satte in Felipe Carvalho - ett byte som visade sig bli lyckosamt. Tio minuter in i andra halvlek kunde nämligen MFF gå upp i en 2-0-ledning.

Inhopparen Carvalho stormade fram på en hörna och skarvade vidare bollen mot mål - en boll som Dedryck Boyata styrde in i eget mål. Carvalho hoppade raskt över reklamskyltarna och firade med euforiska Malmö-fans.

"Helt fantastiskt"

Vid det läget i matchen behövde Celtic göra två mål för att gå vidare. Men Celtic hade hopplöst svårt att komma till några heta målchanser och hota Johan Wiland - och MFF kunde hålla undan utan några större problem.

– Det var betydligt enklare än vad jag trodde. Vi kontrollerar matchen från början. Vi är närmare både 3-0 och 4-0. Det känns nästan för enkelt så här efteråt. Vi gör ett fantasiskt jobb, precis som vi har pratat om, säger Rosenberg till TV6, och hyllar publiken.

– Helt fantasiskt. Det blev precis som vi hade tänkt oss. Vi är minst lika bra som förra året, speciellt här hemma. Hela staden tror på det här, alla är med och hjälper till - vi gör det tillsammans. Nu kör vi Champions League igen, säger Rosenberg.

"Bara att njuta av varje match"

Malmö vann med 2-0 - och är därmed vidare till CL-gruppspelet med totalt 4-3 - ett avancemang som ger 134 miljoner kronor till MFF.

– Vi vinner rättvist, vi var det bättre laget, säger Rasmus Bengtsson.

Gruppspelet till Champions League lottas på torsdag.

– Barcelona, Arsenal och Real Madrid blir bra, säger Rasmus Bengtsson och skrattar.

– Nu har vi verkligen ingenting att förlora, nu är vi i Champions League liksom. Det är bara att njuta av varje match och ta poäng. Vi vill alltid gå vidare, det kommer bli svårt, men vi är starka hemma. Vilket lag som en kommer hit så kommer det bli svårt.

Vladimir Rodic är inne på samma spår:

– Jag hoppas på Real Madrid. Min favoritspelare är Cristiano Ronaldo och det vore kul att få spela mot honom. Jag personligen vill möta de bästa lagen, säger Rodic.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!