I dag fortsätter MFF:s förhandlingar med Bordeaux om Isaac Kiese Thelin. Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån
I dag fortsätter MFF:s förhandlingar med Bordeaux om Isaac Kiese Thelin. Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån

Malmö är beredda att sälja - för 35 miljoner

Publicerad

ABU DHABI. Isaac Kiese Thelins övergång till Bordeaux är nu nära att gå i lås.

Enligt franska uppgifter till Kvällsposten skiljer det fortfarande ett antal miljoner mellan parterna - men allt talar för att en affär blir klar i dagarna, då förhandlingarna fortsätter i dag.

Prislappen på MFF-anfallaren väntas landa på över 35 miljoner kronor.

- Jag är Malmös spelare fortfarande och vill inte säga mer av respekt för klubben, säger Kiese Thelin.

Det var SVT Sport som i söndags uppgav att Bordeaux och Malmö FF ska vara överens om landslagets succéanfallare Isaac Kiese Thelin.

Sedan dess har ryktena varit många.

Enligt uppgifter till Kvällsposten har representanter för den franska storklubben varit i Malmö under ett par dagar och där förhandlat med de regerande svenska mästarna om en prislapp.

Parterna ska successivt ha närmat sig en lösning, men ännu har de inte enats om en summa.

Uppgifter har florerat om att de ska vara överens om en övergångssumma på 30 miljoner kronor, men enligt vad Kvällsposten erfar kommer en prislapp vid en affär hamna på över 35 miljoner kronor.

Under tisdagen kommer förhandlingarna att fortsätta i Malmö. Samtidigt flyger spelare själv hem från landslagslägret i Abu Dhabi - och landar under tisdagen på svensk mark.

Ville inte kommentera

Efter förlusten mot Finland, där Kiese Thelin byttes in i andra halvlek, var han fåordig om Bordeauxs intresse.

- Inga kommentarer. Jag ska hem till Malmö och träna under tisdagen. Jag har kontrakt med dem. Jag vill inte säga något mer om det. Det vore att inte visa respekt för klubben, säger han.

Kan du säga något om Bordeaux som klubb?

- Nej, jag vill inte göra det. Det blir inga kommentarer där.

Förbundskapten Erik Hamrén är inte förvånad över att en klubb som Bordeaux rycker i Kiese Thelin:

- Bra spelare kopplas alltid samman med klubbar. Med tanke på hans prestationer med U21-landslaget mot Frankrike har de säkert ännu mer koll på honom än andra ligor och klubbar.

Kostade en miljon

Har du pratat med honom om ett eventuellt steg utomlands?

- Jag pratar med alla spelare. Jag har haft snack med alla spelare om hur deras tankar går. Men det som sägs där stannar mellan oss.

Isaac Kiese Thelin köptes från Norrköping för knappt en miljon kronor och klubben har inte rätt till någon procent på en eventuell övergångssumma.

Istället kommer klubben att få en solidaritetsersättning på omkring 1,5 miljoner kronor om affären går i lås.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag