Zlatan klackar fram Cavani till 2-0-målet. Foto: Jb AutissierZlatan klackar fram Cavani till 2-0-målet. Foto: Jb Autissier
Zlatan klackar fram Cavani till 2-0-målet. Foto: Jb Autissier
Foto: Thibault CamusFoto: Thibault Camus
 Foto: Thibault Camus

Mållös Zlatan bjöd på drömassist i segern

Publicerad

PARIS/STOCKHOLM. Malmö FF föll borta mot PSG med 2-0.

Zlatan Ibrahimovic blev mållös men bidrog till segern med en vacker assist.

– Det är alltid tungt att förlora, säger Johan Wiland till Kvällsposten.

Zlatan Ibrahimovic och MFF:s förhoppningar om ännu en Champions League-skräll stod i fokus inför matchen.

Men MFF-drömmen krossades ganska snabbt.

Redan efter fyra minuter tog sig Angel Di Maria loss på högerkanten och placerade in 1-0 i bortre krysset bakom Johan Wiland.

– Han gör det bra. Men han får kanske lite mycket tid att lägga in den, säger Wiland efter matchen.

Wiland höll länge kvar MFF i matchen. Zlatan Ibrahimovic hade två bra lägen att göra mål i första halvleken – men hans nick från nära håll gick över, och vid det andra tillfället stod målvakten i vägen.

När den värsta anstormningen hade lagt sig hade MFF en gyllene chans till kvittering. Men Nikola Djurdjics avslut gick strax utanför Kevin Trapps ena stolpe. Markus Rosenberg hade en boll inne i mål, men då var spelet redan avblåst efter dennes ruff på Thiago Silva.

"Saknade lite rytm"

I andra halvlek krossades MFF-drömmen definitivt – efter en sekunds stjärnglans av Zlatan. Edinson Cavani ökade på till 2-0 på nick efter en fantastisk framspelning med klacken av Zlatan Ibrahimovic.

PSG vann till slut med 2-0. Malmö FF gjorde inte bort sig – men var inte heller nära att ta poäng.

– Vi blev lite överkörda i dag. PSG är ett bra lag och det fick vi se i dag, säger Jo Inge Berget.

– Vi skulle ligga kompakt och stänga i mitten. Det öppnade sig lite mycket på kanterna kanske. När vi ändrade på det till andra halvlek så fick vi lite bättre kontroll på det, säger han.

"Det var skönt"

Målvakten Johan Wiland:

– Det är alltid tungt att förlora. Det är skit samma om det har gått bra för mig, säger han

Men du höll Zlatan mållös?

– Det var skönt.

Experten Lars Lagerbäck var kritisk till de insläppta målen.

– De gör misstag som jag aldrig skulle acceptera om det var mitt lag. Jag tycker att de ska vara besvikna. Samtidigt ska man inte kapa dem. Vi vet vilket lag de möter och får de (PSG) ytor att spela, som de får i den här matchen, vet vi hur bra de är, säger han i Viasat.

Kari Arnason, som spelar i Lars Lagerbäcks Island:

– Han (Lagerbäck) har nästan alltid rätt så jag snackar inte emot honom, säger han.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag