Halmstads Sead Haksabanovic (h) jublar och blir omkramad av laget efter att ha gjort 1-0. Foto: KRISTER ANDERSSON
Halmstads Sead Haksabanovic (h) jublar och blir omkramad av laget efter att ha gjort 1-0. Foto: KRISTER ANDERSSON

Mäktigt drömmål av 17-årige stortalangen

Publicerad

HALMSTAD. Nykomlingen Halmstad BK visade framfötterna i den allsvenska återkomsten.

Sead Haksabanovics drömmål – ett skott med vänsterfoten rakt upp i första krysset – sänkte Östersund på Örjans vall.

Matchen slutade 1-0.

– Det var inte meningen att skjuta där, men den satt fint ändå. Den skulle sitta i bortre, säger han efter matchen.

Premiärmatch på Örjans vall, återkomst för HBK och starten på det andra svåra året för Östersund.

Matchen hade på förhand flera intressanta ingredienser och en av dem var Halmstads mittfältsvapen och talang Sead Haksabanovic.

Och som han frälste sitt HBK. 

Efter en tillknäppt inledning med tungt spelmässigt övertag för jämtarna käkade sig HBK allt mer in i matchen. Och i den 38 matchminuten kom chansen. Haksabanovic fick bollen i ytterkant av straffområdet på vänster sida och fintade av sin back innan han dundrade bollen rakt upp i första krysset bakom Keita.

– Det är ett bra nummer av Sead, inte helt överraskande, säger tränaren Janne Jönsson om konstmålet.

– När jag fick bollen tänkte jag bara att jag skulle köra en skottfint och sen skjuta. Det var en stor känsla, det var skönt. Nu vet jag att jag har det allsvenskan också, och inte bara i superettan, säger Haksabanovic.

Keita i bortamålet ställdes helt chanslös av supertalangen nummer.

Trippelbyte skapade offensiv tyngd

I andra halvlek jagade och pressade gästerna från Östersund på stenhårt. Man fick – efter ett trippelbyte i början av andra – upp tempot rejält i offensiven. Dock utan utdelning.

Potters ÖFK räckte inte hela vägen. HBK vann i premiären.

– I dag gjorde vi inte tillräckligt för att göra mål på Halmstad. I bland kan man förlora och vara frustrerad, i dag gav vi allt. Vi försökte och försökte. Men det andra laget var bättre, säger Graham Potter efter matchen.

– Jag sa till killarna att: ska vi förlora en match ska vi göra det på detta vis, vi gav allt vi kunde, säger han.

"Kan gå bra för oss"

Sead Haksabanovic:

– Vi gör det bra, är kompakta och släpper inte till mycket. Jag tror att det kan gå bra för oss om vi fortsätter med den här inställningen, säger han.

5 232 såg matchen på plats – däribland den energiske tv-profilen och Halmstadsupportern Björn Hellberg.

Han fick lämna arenan med ett stort leende på läpparna.

Notera: i dag leder Halmstad allsvenskan.

Relaterade ämnen
Jonas C Andersson
Jonas C Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag