Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Magnus Hedmans varning till sonen

Far och son Hedman. Foto: PRIVAT
Magnus Hedman varnar sin son för övertro på sig själv. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

Hybris och övertro på sin egen förmåga är aldrig klokt. 

Det varnar förre fotbollsmålvakten Magnus Hedman sin son Lancelot för i hans begynnande thaiboxningskarriär.

– Han får inte tro att han är färdig bara för att han är med i tidningen, säger Magnus Hedman.

Magnus Hedman, tidigare landslagsmålvakt och numera företagare, tog sig under tennisveckan i Båstad tid för att prata med Kvällsposten. Äldste sonen Lancelots thaiboxningskarriär kom givetvis på tal. Yngre sonen Tristan gjorde nyligen samma byte. En stolt pappa berättar.

– Han har hittat sin passion. Lance är en otrolig talang – han åker ner och slår två seniorer i Thaliand utan några som helst problem. Visst är man lite nervös, men jag stöttar både honom och Tristan i allt. 

Tror du inte Lancelot påverkas av det dubbla rampljuset som kändisbarn och idrottstalang?

– Inte det minsta. När han vann sin första match ringde faktiskt ni (Expressen) och ville intervjua honom. Jag sa blankt nej för att skydda honom – då blev han skitförbannad. Då fick jag en tankeställare – klart han ska få göra det, det är hans liv! Han är så fokuserad och så stark ändå. I november ska han tävla i en gala. Jag frågade vem han skulle möta. "Det skiter jag i", svarade han.

– Är det något man ska vara vaksam på så är det risken för att det skulle gå för fort, att han tror att han är färdig bara för att han är med i tidningen, säger Magnus Hedman.

 

LÄS MER: Lance Hedman om broderns död: "En jättejobbig period"

"Fotbollen är väldigt rå"

Hedman, med ett förflutet som burväktare i AIK, passade också på att diskutera hur ett felbeslut kan göra att man hamnar långt bort från rampljuset – utan att man väljer det själv. Om Patrik Carlgrens beslut att lämna AIK sa Hedman följande.

– Fotbollen är en väldigt rå värld. Det finns bara ett snack som man kan ta – det är det på planen. Så länge du presterar så kommer sakerna till dig. Jag har sett många spelare som hamnat i den sitsen för att man har lite för lite tålamod. Det är när du hamnar i frysfacket som din karaktär visas. Är det nu du faktiskt är bäst, eller var hamnar du? Där någonstans skiljer du dem som lyckas i fotbollen från de andra.