Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maccabi Tel Aviv jagar Vidar Örn Kjartansson

Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN
Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Vidar Örn Kjartanssons målsuccé ger eko ute i Europa.

Nu uppger israeliska Sports Walla att Maccabi Tel Aviv försöker köpa loss MFF-anfallaren för omkring 33 miljoner kronor.

Enligt isländska tidningen MbI.is har Malmö FF tackat ja till budet – och Kjartansson ska nu befinna sig i Israel för att besöka Maccabi Tel Aviv.

Med sina 14 mål toppar Vidar Örn Kjartansson den allsvenska skytteligan. Islänningen som värvades inför säsongen kan redan nu vara på väg bort från Malmö FF.

Det ska åtminstone finnas ett stort bud för MFF att värdera – och enligt MbI.is har man alltså tackat ja till budet.

Den israeliska sajten Sports Walla skriver att Maccabi Tel Aviv erbjuder 33 miljoner kronor för Kjartansson med bara två dagar kvar av transferfönstret.

Skulle MFF acceptera budet finns ingen möjlighet att värva någon ersättare eftersom det svenska transferfönstret stängt och svenska klubbar därför inte har möjlighet att ta in spelare.

På plats i Tel-Aviv

MbI.is skriver fortsättningsvis att "Maccabi Tel Avivs ledning är väldigt intresserade av att värva Kjartansson och har haft kontinuerlig kontakt med Vidars agent under de senaste månaderna".

Kjartanssons agent Olafur Gardarsson bekräftar för fotbolti.net att han är på plats i Tel Aviv tillsammans med spelaren.

25-åringen har 2,5 år kvar på sitt kontrakt med Malmö FF.

Kvällsposten har sökt Vidar Örn Kjartansson, agenten Olafur Gerdarsson och Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson.