Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lusth i tårar efter hyllningen

Mats Lusth (till vänster) hyllades i Malmö arena och fick se sin tröja bli upphissad.
Foto: EMIL LANGVAD/TT

Mats Lusth kunde inte hålla tillbaka tårarna under den mäktiga tröjhissningen.

– Det är den häftigaste upplevelsen jag har varit med om, konstaterar profilen.

På isen gick det sämre för Malmö som åkte på tung förlust efter sena mål av Färjestad.

Det var en märkbart rörd Mats Lusth som fick se sin tröja med nummer 66 på ryggen hissas upp i taket i Malmö arena inför över 6000 på läktaren.

– Jag kan inte finna något ord som passar in. Det är den största händelsen i mitt liv. Bekännelsen att få tröjan i taket. Det är det största man kan få som hockeyspelare.

– Det är känslosamt och mycket som går runt i huvudet.

Många gamla hockey- och Malmöprofiler var på plats för att hylla Mats Lusth, däribland Pekka Lindmark, Johan Sälle, Peter Hasselblad, Andreas Lilja och Kim Staal.

– Jag är supernöjd. Det är fantastiskt att så många kunde komma. Att få träffa alla gamla lirare och vänner. Det är grymt.

Blir det en lång kväll?

– Ja, det blir något spontant. Vi brukar kunna lösa sådana bekymmer, det brukar inte vara några problem, konstaterar Mats Lusth med ett stort leende.  

Någon Malmöseger kunde Mats Lusth och gänget dock inte fira. Trots att Malmöprofilen tippade seger för Malmö mot gamla laget Färjestad blev det en tung förlust för hemmalaget till slut.

Fram till mindre än sju minuter kvar av tredje perioden hade Malmö ledningen med 2-1 men då kvitterade först Johan Ryno och med mindre än två minuter från slutet sköt Jonas Halös alla tre poäng till Färjestad i powerplay.  

Matchen slutade 3-2 till Färjestad.