Foto: Imago SportfotodienstFoto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst
Foto: Johanna LundbergFoto: Johanna Lundberg
 Foto: Johanna Lundberg

Lukas Nilsson är klar Kiel – mitt under EM

Publicerad

WROCLAW. Lukas Nilsson är klar Kiel. 

Affären blev klar mitt under pågående EM.

Efter säsongen lämnar 19-åringen Ystad för den tyska Bundesligaklubben.

- Jag hade många alternativ, men det är rätt svårt att tacka nej till Kiel, säger Nilsson.

Dagen efter Sverige förlust mot Tyskland spreds nyheten på spelarhotellet i centrala Wroclaw: Elitserien och det svenska landslagets stjärnskott Lukas Nilsson var klar för den tyska storklubben THW Kiel.

Strax efter lunch steg Lukas Nilsson in i hotellets gigantiska konferenssal och bekräftade uppgiften.

19 år gammal har han skrivit ett treårskontrakt med Bundesligaklubben Kiel, trefaldig Champions league-mästare.

– Det är jäkligt skönt att det äntligen är klart och officiellt, det känns fantastiskt bra, säger Lukas Nilsson.

Lukas NIlsson: "Bra magkänsla för Kiel"

Nilsson kommer att lämna Ystads IF efter säsongen för att då flytta till Tyskland och börja spela med storklubben inför nästa säsong.

En handfull europeiska toppklubbar har varit på jakt efter Lukas Nilsson signatur. 19-åringen har bland annat varit i kontakt med Flensburgs tränare Ljubomir Vranjes och tackade i fjol nej till Barcelona.

– Jag fick en riktigt bra magkänsla för Kiel direkt. De har en vision att satsa yngre nu och de har en väldigt bra tränare som har lovat mig speltid.

I Kiel blir Nilsson klubbkamrat med landslagets vänstersexa Niclas Ekberg och Spaniens landslagsspelare Joan Canellas som har imponerats av tonåringen:

– Han spelar väldig bra. Jag tycker att han är en av de positiva överraskningarna på EM, säger Canellas.

Niclas Ekberg menar att Nilsson är väl värd en plats i Kiels trupp - men att det kommer att bli en stor omställning mot Ystads IF:

– Han kommer till den tuffaste miljön man kan komma till, säger Ekberg.

Tränaren nöjd

Som tränare i Kiel får vänsternian Alfred Gislason som är nöjd över sitt nyförvärv:

– Lukas är en exceptionell talang. Han har ett bra skott, har en stor förståelse för spelet för sin ålder och är bra i försvar. Det gläder mig att Luke ser sin framtid i Kiel, säger Gislason till Kiels hemsida.

Kiels manager Thorsten Storm är nöjd över att de lyckades knyta Nilsson till sin klubb:

– Alla europeiska toppklubbar hade Lukas Nilsson på listan och vi har arbetat hårt för att få honom, säger Storm.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag