NY SEGER. Albin Tingsvall satte fyra mål när Lugi besegrade jumbon Aranäs. Nu väntar en ödesvecka med fyra toppmotstånd inom loppet av nio dagar. För att fixa programmet fokuserar serieledaren på gemensamma måltider - och isbad. Foto: Lennart Månsson
NY SEGER. Albin Tingsvall satte fyra mål när Lugi besegrade jumbon Aranäs. Nu väntar en ödesvecka med fyra toppmotstånd inom loppet av nio dagar. För att fixa programmet fokuserar serieledaren på gemensamma måltider - och isbad.  Foto: Lennart Månsson

Lugis segerrecept: Isbad och måltider

Publicerad

Ödesvecka med ett mardrömsschema - då har Lugi hittat ett hemligt recept som ska se till att de behåller serieledningen hela vägen: gemensamma måltider, fler isbad och kortare träningspass.

- Det är här elitserien kommer att avgöras, men vi har en plan på hur vi ska klara det, säger Lugis tränare Tomas Axnér.

Elitseriejumbon Aranäs var nära att straffa toppsatsande Lugi i går kväll, men när det väl skulle avgöras var skåningarna något vassare.

Men nu väntar ett betydligt tuffare prov för Tomas Axnér och hans mannar: På nio dagar spelar de fyra matcher - var av tre mot toppkonkurrenter.

- Jag är inte jättenöjd med att Drott-matchen flyttades från den 21 februari till 24, det komprimerar hela vårt schema och är egentigen vansinnigt känns det som. Men tv styr och då får vi rätta oss efter det, säger Axnér.

Lugitränaren har dock lagt en plan för hur de ska klara av att få med sig så många poäng som möjligt under den tuffa veckan som väntar dem.

Del ett är gemensamma måltider.

- Jag känner att vi inte ska flaxa i väg efter sena matcher, då är det någon som hamnar på någon korvkiosk och någon som går hem till ett fattigt kylskåp. Jag vill att de får ordentlig mat i sig så de gemensamma måltiderna kommer att börja efter Drott-matchen, säger Axnér.

Snabb återhämtning

Under den tuffa veckan kommer han även att korta ner träningspassen och lägga in fler isbad för att spelarna ska återhämta sig så snabbt som möjligt.

- Vi hade en period tidigare under säsongen där matcherna låg lite tätare och då fick vi bra träff med det här, säger Axnér.

Det är det här som är nyckel till seriesegern alltså?

- Ja, det kan det vara.

Spelarna i laget är i alla fall positiva till det nya upplägget.

- Det är ett bra och professionellt upplägg. Det är ett tecken på att klubben satsar på att bli mer professionell och vi tar det på allvar, säger målvakten Espen Christensen.

Åsa Josefsson
Åsa Josefsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag