Simon Jeppsson målfyrverkeri sänkte IFK Ystad. Foto: PETTER ARVIDSON
Simon Jeppsson målfyrverkeri sänkte IFK Ystad. Foto: PETTER ARVIDSON

Lugi upp i topp efter Jeppssons målshow

Publicerad

Lugi är tillbaka i serietoppen.

Den här gången gick man inte bort sig mot jumbon IFK Ystad.

Seger med 20-24 efter en magnifik andra halvlek av landslagsskytten Simon Jeppsson, 21.

Blivande Bundesligaproffset visade klass när Ystad hotade Lugi.

Lugitränaren Tomas Axnér varnade för Skånederbyt i Ystad arena.

– IFK Ystads kämpar för sin existens och är livsfarliga mot vilket laget som helst så länge man är med i matcherna. 

Alla i Lundalaget minns vad som hände i höstas när man tappade segern i slutsekunderna efter Johan Nilsson kvitteringsmål till 29-29 efter 59.58.

Därför kände Lugispelarna dåliga vibbar när IFK Ystad kom tillbaka efter en trög inledning. Hemmalaget hade en stark 5-1-period mellan 19:e och 26:e minuten.

IFK Ystad överraskade och gick upp i ledning: Daniel Wolf satte 10-9, Henrik Knudsen 11-10 och Johan Nilsson 12-11.

– Vi har generellt svårt för den här typen av matcher, det var ingen slump att vi tappade poäng här senast. Men i dag var det ingen speciellt sexig inramning och vi ska möta Kristianstad på fredag, vilket nog satt i huvudet på spelarna, säger Axnér till Ystads Allehanda. 

När Ystad tog kommandot var det dags för Simon Jeppssons målshow: 14-15, 14-16, 14-17, 15.18, 15-20, 17-21, 17-22 och 17-24.

190 mål av Jeppsson

Niometerskanonen som till sommaren flyttar till SG Flensburg-Handewitt svarade för åtta av Lugis 13 mål i andra halvlek.

Eftersom Jeppsson även tryckte in en straff i första halvlek kom han upp i nio mål totalt och har den här säsongen gjort 190 mål totalt. 

Lugi toppar nu handbollsligan på 42 poäng, dock med en match mer spelad än tvåan IFK Kristianstad på 41 poäng och trean Alingsås på 40 poäng.

IFK Ystad blir allt mer isolerat i botten. Jumbon är fyra pinnar efter Karlskrona och Hammarby när man har fyra matcher kvar i ligan.

– Jag tror att det är kört, jag tror faktiskt det. Nu har Karlskrona fått tillbaka några spelare också. Om inget lag snubblar på elitlicensen är det kört för Ystad, säger Axnér till Ystads Allehanda.

Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag