Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lugi krossade Eslöv i derbyt med tolv bollar

Clara Monti Danielsson.Foto: Ronny Johannesson

Lugi krossade Eslöv i Skånederbyt med tolv bollar.

Då tätnar det i den andra kampen – att komma ikapp H65 i tabellen. Men målsättningen har marginal.

– Vi ska bli sämst trea så vi slipper möta Skövde i en kvartsfinal. De brukar alltid tagga till extra, säger Clara Monti Danielsson.

Genom åren har Clara Monti Danielsson mött Eslöv i många heta Skånederbyn. Men aldrig har det varit så enkelt som i Lund på fredagskvällen.

– Det var ett tag sedan som vi vann så stort. Men Eslöv har inget dåligt lag. Nu tog alla sitt ansvar hos oss och då blir det också ett bra resultat, säger Lugis lagkapten.

Lugi hade bra kontroll på derbyt från start till mål. Redan efter tio minuter ledde hemmalaget med 8-2.

I slutet av första halvlek gjorde Eslöv 5-1 och var därmed tre bollar efter i paus.

Lugi spelade mycket bra i andra halvlek. Försvarsspelet var lysande. När Lugi gick upp till 16-10 var det kört för Eslöv.

Målet: Sämst trea

– Emma Friberg spelade mycket bra i målet i första halvlek, men i andra halvlek hade hon inte så mycket att göra eftersom vårt försvarsspel var väldigt bra. Eslöv gjorde också bra fem mål då. Det säger mycket om vårt försvarsspel, säger Clara Monti Danielsson.

Samtidigt som Lugi är på väg mot slutspel ser det tufft ut för Eslöv där nere på nedre halvan av tabellen.

– Vår målsättning är att bli sämst trea så vi slipper möta Skövde i en kvartsfinal. Skövde brukar alltid tagga till extra i slutspelet, säger Clara Monti Danielsson.

Suveräna Sävehof toppar tabellen två poäng före H65. Höörgänget har dock en match mer spelad.