Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lugi kämpade för två poäng -  "Blev ivriga"

Foto: Ulf Ryd

TUMBA. Lugi fick kämpa för att ta två väntade poäng borta mot elitseriens slagpåse Caperiotumba. I halvtid var ställningen 13-14, men sen sprang Lundlaget i från.

– Det var inte underskattning, men vi blev lite ivriga, säger assisterande tränaren Johanna Wiberg.

Caperiotumba hade förlorat samtliga sina 18 matcher damhandbollens elitserie innan de i dag tog emot Lugi HF inför 257 tappra åskådare i Tumba.

Men i första halvlek stod seriejumbon upp bra emot gästerna från Skåne, och hade också ledningen med 10-8 innan Lugi vände till 13-14 i paus.

– Vi får inte koll på försvarsspelet utan de springer förbi oss alldeles för enkelt. Försvaret är ju vanligtvis vår styrka, men vi rättade till det i andra halvlek, säger Johanna Wiberg.

I andra ryckte Lugi också tämligen omgående till 14-19 och matchen var avgjord. Slutsiffrorna skrevs till 20-29, efter fem mål vardera av Nathalie Hagman och Amanda Åkerman.

– Jag tycker framför allt Amanda ska lyftas fram. Hon sätter sina lägen och tar för sig ute på sin vänsterkant, säger Johanna Wiberg.

Kan det ha rört sig om underskattning i första halvlek?

– Nej, det tror jag inte. Snarare blev vi för ivriga och glömde försvarsspelet.

De två färska poängen innebär att Lugi slår vakt om tredjeplatsen i serien, inför nästa match borta mot jagande H65 Höör på lördag.

– Det blir en spännande match mot ett riktigt bra lag. Men vi har en hel vecka på oss att ladda batterierna och siktar på vinst igen, säger Johanna Wiberg.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!