Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Louise Hansson flydde USA: ”Hann inte ens säga hejdå”

Louise Hansson blev sjua i samband med VM ifjol, hennes bästa individuella placering.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Louise Hansson kommer under hösten fortsätta sin OS-satsning i England.Foto: ANDREA STACCIOLI / DEEPBLUEMEDIA / INS / IMAGO IMAGES / INSIDEFOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Coronakrisen tvingade den OS-satsande simmerskan Louise Hansson att fly från Los Angeles med sista planet.

Nu bor hon i stället hemma hos sina föräldrar, i väntan på nästa utlandsflytt. 

– Jag hann inte ens säga hej då till alla mina vänner innan jag åkte, säger Louise Hansson till Helsingborgs Dagblad.

Egentligen skulle Louise Hansson stanna på andra sidan Atlanten och Kalifornien fram till sommarens OS i Tokyo. 

Men så kom coronaviruset.

OS flyttades fram ett helt år, gränser stängdes - och Louise Hansson fick snabbt bestämma sig: ska hon stanna i Los Angeles, eller flytta hem till Skåne? 

Efter samtal med sina föräldrar valde hon att åka hem till Sverige.  

– Självklart är det skönt att vara hemma, och ha möjlighet att träna. Samtidigt har allt gått så snabbt att jag ännu inte riktigt har tagit in allt som har hänt. Alla mina planer har ändrats på väldigt kort tid. Jag hann inte ens säga hej då till alla mina vänner innan jag åkte, säger den unga OS-satsande simmerskan, till Helsingborgs Dagblad. 

”Väldigt bra kontakt”

Under sina fyra år i USA fick Louise Hansson ett resultatmässigt lyft - sjundeplatsen i samband med världsmästerskapet ifjol är hennes hitintills bästa individuella mästerskapsplacering. 

Hon är redan klar för sommar-OS, och kommer från och med hösten troligtvis bosätta sig i England för att fortsätta sin olympiska satsning på Loughborough University.

– Jag känner inte tränaren där sedan tidigare, men vi har redan fått en väldigt bra kontakt. Han har full förståelse för min situation, och vill att vi ska bygga vidare på det sättet som jag har tränat på under tiden i LA, säger Louise Hansson till HD.