Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lottkrig mellan hockey och handboll: "Tar illa vid mig"

Foto: JONAS GUSTAFSSON

Det har sålts "handbollslotter" inne i arenan under Karlskrona HK:s matcher.

Försäljningen har fått klubbdirektör Rolf Lindberg att ryta ifrån ordentligt. I ett uttalande på klubbens hemsidsa skriver han följande: 

"Jag hoppas att detta är ett initiativ från enskilda handbollsföreträdare och inte en förening".

Rolf Lindberg nåddes i fredags av informationen att lotter ska ha sålts av en ej namngiven handbollsklubb under Karlskrona HK:s matchevent. Informationen fick honom att reagera.

"Jag kan inte tycka att er lottförsäljning på något sätt är ok. Hur tänker man när man låter sin klubb medvetet utnyttja våra event för att tjäna pengar? Jag vill påstå att man inte tänker alls. De gör det dessutom på våra ishockeyungdomars bekostnad."

För lokaltidningen BLT utvecklar han resonemanget.

– Försäljningen har varit inne i arenan, i anslutning till läktaren. Vi har även fått bekräftat att det har varit till förmån för handboll. Vi har ännu inte klart för oss vilken klubb det handlar om.

Drabbar KHK:s juniorverksamhet

Lindberg berättar fortsättningsvis att han fått informationen genom publik som kommit fram och berättat vad som försiggått och att man när man identifierat vilken klubb det rör sig om kommer att vidta åtgärder.

 – När vi vet vilken klubb det handlar om kommer vi ta kontakt med den. KHK:s klubbdirektör är upprörd över tilltaget. Jag hoppas att det är ett enskilt initiativ och att alla föreningar är överens om vilka spelregler som gäller. Det här slår mot vår ungdomsverksamhet, det är för mig så främmande så det är inte sant, jag tar riktigt illa vid mig, säger Rolf Lindberg till tidningen.

Lindberg avslutar sitt inlägg på KHK:s hemsida med en uppmaning om att de pengar som indrivits på försäljning av "handbollslotter" sätts in på det swishkonto där Kjell Bank samlar in pengar på för KHK:s föreningsverksamhet".

 HIF Karlskrona-supporter tog på sig skulden

BLT rapporterade på söndagskvällen att en medlem i HIF Karlskronas supporterförening Lejonen tagit på sig skulden för försäljningen. Personen säger sig  ha tagit med sig lotter till vänner KHK:s supporterförening Blackbugs där personen numera också är medlem.

– Det rör sig om åtta till tio lotter och det handlade inte om att konkurrera med KHK, säger personen.

Rolf Lindberg har pratat med personen men är inte helt nöjd.

 – Vi hade ett bra samtal, men vi har fått in flera anmälningar och kommer att följa upp händelsen vidare under måndagen.