Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Lönn tillbaka – lyfte HK Malmö

Publicerad

En knäsjukdom har kostat honom stor smärta och hållit honom borta från spel under stora delar av säsongen.

Men till match 3 mot Alingsås var Adam Lönn tillbaka i spel för sitt HK Malmö.

Och det gjorde skillnad.

HK Malmö reducerade till 2-1 – och höll matchserien vid liv.

Knäsjukdomen har orsakat stor smärta hos HK Malmös nyckelspelare Adam Lönn.  Men efter två dagars träningstester var han äntligen redo för spel – comebacken kom i kvartsfinalmatch tre  hemma i Baltiska hallen.

Tillskottet var minst sagt välbehövligt för HK Malmö. Laget har nämligen förutom Lönn haft Robert Månsson och Anton Blickhammar på skadelistan. Mar haft svårt att få spelet att stämma – och under ett par månader laget tvingats spela helt utan hägerhänta niometersspelare.

Lönn som är truppens enda högerhänta skytt gick i match tre rakt in i startuppställningen. Och det gjorde nytta. Ett HK Malmö som var piskat att vinna gjorde just det.

Slutsiffrorna skrevs till klara 26-20 och Adam Lönn gjorde sex mål. Med det var han tillsammans med Fredrik Petersen bäst i hemmalaget.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag