Maria Lindberg ställs hon mot Gifty Ankrah i en ny VM-match. Foto: Ronny JohannessonMaria Lindberg ställs hon mot Gifty Ankrah i en ny VM-match. Foto: Ronny Johannesson
Maria Lindberg ställs hon mot Gifty Ankrah i en ny VM-match. Foto: Ronny Johannesson
Foto: Tomas LeprinceFoto: Tomas Leprince
 Foto: Tomas Leprince

Lindberg klar för ny VM-fajt: "Längtar"

Publicerad

Maria Lindberg, 38, från Malmö har fått klart med en ny VM-match. I mars ställs hon mot Gifty Ankrah, Ghana.

– Fighten går på min nya hemmaplan, i Hamburg och jag längtar verkligen efter att komma upp i ringen, säger Maria Lindberg till Kvällsposten.

För två år sedan tog hon steget att flytta från Malmö till Hamburg. Allt för att få ett lyft rent boxningsmässigt.

I Hamburg blev den f.d. världsmästaren Artur Grigoryan hennes tränare.

Den 19 mars sätter Maria Lindberg alla sina mästarbälten( Wibf, Wiba och GBU) på spel då hon möter Gifty Ankrah, 34.

– Den här tjejen har gått nio matcher, vunnit fyra av dessa och boxat en oavgjord, resten är förluster. Hennes lista ser kanske inte så bra ut men jag vet att hon är aggressiv och orädd. Jag måste boxas på topp för att besegra henne. Hon har gått flera matcher på bortaplan och det kan förklara några av förlusterna.

– Det råder ett bistert ekonomiskt klimat inom den professionella damboxningen. Därför finansierar jag själv den här matchen via sponsorer. Jag vill ju inget hellre än att gå matcher, säger Maria Lindberg.

Bara förlorat en gång

Hon har gått 15 matcher och förlorat endast en och det var mot världsboxaren Christina Hammer.

– Jag mötte henne i Tjeckien och föll knappt på poäng. Hammer är världsmästare för WBO, en av de större organisationerna. Jag vill möta de stora namnen så jag tar gärna en fight mot Hammer igen. Cecilia Braekhus, damboxningens stora stjärna, är en annan fighter jag vill möta.

– Men nu gäller det första Gifty Ankrah. Jag vet att jag kommer få jobba stenhårt för segern, men det är precis så det ska vara. Det ska kännas i kropp och själ att man varit upp i en titelfight, säger Maria Lindberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag