Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lindberg: "Är redo att möta de bästa"

Maria Lindberg efter segern.
Foto: Kent Hansson
Mikaela Laurén är en av tre drömmotståndare för Lindberg.
Foto: Cornelia Nordström

HAMBURG. Maria Lindberg, 38, spände mus​klena under lördagskvällen i Hamburg.

20 sekunder in på den andra ronden knockade Malmöboxaren sin motståndare, Elene Sikmashvili från Georgien.

- Skönt att vinna på knock. Hoppas att signalen gick fram till tjejerna i världstoppen. Jag är redo att möta de bästa, säger Maria Lindberg.

De hoppas Lindberg få möta

Cecilia Braekhus

Rankas som världens bästa damboxare. Hon är världsmästare för fyra organisationer: WBO, WBA, WBC och IBF. Braekhus är obesegrad efter 27 matcher.

Christina Hammer

Världsmästare i mellanvikt för WBO. Hammer är obesegrad efter 19 matcher.

Mikaela Lauren

Världsmästare i super weltervikt för WBC. Kommande lördag sätter Mikaela sin titel på spel mot Victoria Cisneros. Mikaela har 24 vinster och tre förluster.

Hon är världsmästare för tre mindre boxningsorganisationer, WIBF, WIBA och GBU.

I sommar är det meningen att hon ska åka till Argentina för att möta IBF:s världsmästare Paola Gabriella Casalinuovo.

Matchen på lördagskvällen i Boxsporthalle Braamkamp, Hamburg var en match där inga VM-titlar stod på spel.

- Jag ville ha en genomkörare inför den stora VM-matchen i sommar. Jag är glad över segern, men missnöjd med att matchen inte gick fler ronder. Jag har så mycket i mig som jag vill visa, säger Maria Lindberg.

Nu hann hon i alla fall visa upp sina färdigheter i drygt en rond. Redan från start pumpade hon sin motståndare med flera tunga slag. I slutsekunderna av den första ronden såg man tydligt att Elene Sikmashvili var trött på att agera boxboll. Hon vädjade med ögonen till domaren att bryta.

Gick i golvet

I början av den andra ronden fällde Maria Lindberg sin motståndare till ringgolvet med en höger som hade både sting och precision och ringdomaren bröt.

- Det här är, till formatet, den största motståndare jag mött. Hon var ju närmare 180 cm lång och vägde cirka sju kilo över mig. Hon hade ju rena "hästhuvudet". Men det där med storlek är inget som imponerar på mig. Jag visste hur jag skulle ta henne. Det var bara att dra på direkt och på så sätt ta kommandot matchen och redan en bit in på den första ronden såg hon rädd ut, säger Maria Lindberg.

Var obesegrad

Hennes motståndare från Georgien kom till fighten som obesegrad (sju vinster). Lindberg har 12 vinster, två oavgjorda och en förlust.

- Den enda förlusten har jag mot Chistina Hammer, en av de absolut bästa i världen.

- Jag har utvecklats sen jag mötte Hammer. Jag vill ha revansch för förlusten.

- Det är tre tjejer som jag törstar efter att få möta. Det är Christina Hammer, Cecilia Braekhus och Mikaela Laurén Alla tre har tunga titlar. Helst vill jag möta Braekhus. Hon anses ju som den bästa boxaren, klass för klass. Eftersom norskan snart lägger av gäller det att skynda på.

Bor i Tyskland

Maria Lindberg bor sen drygt ett år tillbaka i Hamburg och tränas av legendaren Artur Grigoran, flerfaldig världsmästare.

- Vårt samarbete fungerar otroligt bra. Jag är jätteglad över att han vill träna mig och jag känner att jag har gått framåt under hans ledning, säger Maria Lindberg.

- Nu drar jag mig tillbaka till gymmet i Hamburg och laddar inför den stora VM-fighten i Argentina som kommer att gå någon gång i mitten av sommaren. Om nu argentinskan blir återställd efter sin skada i tid.