Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
 Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Lindbäck tar plats i EM-laget

Publicerad

Niklas Lindbäck har i sista stund fått en plats i det svenska laget som ska rida EM i polska Strzegom om en vecka. 

Sena förändringar från fälttävlanslagets förbundskapten ligger bakom öppningen.

– Jag är väldigt glad, säger Lindbäck till HD-sporten

EM i fältävlan rids i Strzegom, Polen den 17-20 augusti 2017. 

Från början var det tänkt att förbundskaptenen Fredrik Bergendorffs lag skulle bestå av Sara Algotsson Ostholt, Louise Svensson Jähde, Ludwig Svennerstål och Anna Freskgård. 

Därtill skulle Niklas Lindbäck/Focus Filiocus och Malin Josefsson/Allan starta individuellt. 

Men nu avslöjar HD-sporten att Niklas Lindbäck fått en plats i laget på bekostnad av Anna Freskgård.

– Det blir mer spänning och allvar runt mästerskapet, men också mer press, något som jag gillar, säger han till tidningen.

Niklas Lindbäck kommer starta med hästen Focus Filiocus. 

– Han har blivit bättre och bättre hela tiden. Sedan har jag fått det upplägget jag önskat och kommit in på de tävlingar jag ville. Jag visste att om vi skulle få med oss bra resultat skulle vi vara aktuella, fortsätter han. 

Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag