Lina Länsberg tillbaka efter blodiga bilderna

Lina Länsberg efter segern mot Lucie Pudilova.
Foto: Viaplay
Lina Länsberg.
Foto: TOMAS LEPRINCE

Lina Länsberg är klar för karriärens tredje UFC-framträdande.

Den 16 juli går "Elbow Queen" upp mot Leslie "The Peacemaker" Smith på UFC Fight Night i Glasgow.

– Jag är laddad, säger Länsberg.

Efter förlusten mot Cris Cyborg i september förra året tog Lina Läsnberg revansch genom att besegra Lucie Pudilova i London i mars men det satt långt inne. Tjeckiskan bjöd på hårt motstånd.

– Hon skadade mig mycket. Jag har varit sjuk den senaste veckan och blev verkligen trött, sa Länsberg efter segern.

Länsberg tvingades uppsöka sjukhus och blev avstängd från tävlande i 60 dagar på grund av sina skador. Nu är hon redo igen.

– Jag läkte ihop snabbt, det var egentligen bara ett litet "cut" under ögat. Det tog bara två veckor innan jag kunde sparra igen. Att jag blev avstängd är inget konstigt. Det tittar ju på oss så fort vi kommer back stage. De flesta får en liten avstängning men min kortades efter att jag gjorde en skallröntgen som inte visade några skador.

Länsberg har tidigare utmanat Leslie "The Peacemaker" Smith via sociala medier.

https://twitter.com/linalansberg/status/796668987748872197?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.kimura.se%2Flina-lansberg-utmanar-leslie-smith%2F

"Kommer väl massa fotbollshuliganer"

Nu får hon sin match. Den 16 juli gör Länsberg tredje UFC-matchen för karriären.
Leslie Smith har, precis som Länsberg, vunnit hälften av sina matcher inom organisationen. På sex fajter har det blivit tre segrar och tre förluster för amerikanskan.

Länsberg hade helst gått matchen i Stockholm men nu blir det alltså Skottland.

– Globen hade varit roligast men Skottland har ju grym publik, har jag hört. Det kommer väl en massa fotbollshuliganer så det blir nog bra, säger hon och skrattar.

– Nej, men som sagt, det hade varit kul att vara med här senast i Stockholm men jag hade ju haft match så nära inpå galan där. Jag får väl hoppas att det blir en ny gala i Stockholm någorlunda snart.