Foto: Olle Wande
 Foto: Olle Wande

"Lillis" aktuell för HV 71 och Djurgården

Publicerad

Pantern avslutade seriespelet snyggt med tre poäng på klassiska Hovet mot seriesegrarna AIK.

Nu börjar jobbet med nästa säsongs tränare.

– Jag ser helst att vi inom en vecka har fått besked av "Lillis" hur han ser på sin hockeyframtid, säger Panterns sportchef Joakim Tillgren.

Huvudtränaren Stephan "Lillis" Lundh sa för fem veckor sedan upp sitt kontrakt med optionsår.

Efter förra säsongen då Pantern sensationellt tog klivet till allsvenskan sa "Lillis" även då upp sitt kontrakt med optionsår. Men valde till slut att fortsätta. Det har varit en mycket lyckad säsong för "Lillis" och hans assisterande tränare Henrik Nilsson och Håkan Åhlund.

Kontrakten går också ut för Nilsson och Åhlund.

– Vi var tippat sist, men har spelat hem 73 poäng och klarat målsättningen nytt kontrakt. Mycket bra gjort av samtliga inblandade, säger Joakim Tillgren.

Aktuell för HV och Dif

Enligt uppgifter till Kvällsposten är "Lillis" ett hett namn för både HV71 och Djurgården. Inför den här säsongen ville HV71 också skriva kontrakt med "Lillis". Men tackade då nej.

– Om "Lillis" säger nej tack till fortsättning blir tränarfrågan ett styrelsebeslut, påpekar Joakim Tillgren.

Om "Lillis" säger nej - ersättare på gång?

– Inte direkt, säger Tillgren.

Målvakten Tex Williamsson som i slutet av säsongen värvades från div-1-laget Tyringe gjorde debut från start på Hovet.

Han hade en räddningsprocent på 96,8.

– Mycket stabil insats av Tex. Honom vill vi skriva nytt kontrakt med. Det är en ung och lovande målvakt som är född 1991, säger Tillgren.

Sportchefen är duktig på att hitta duktiga målvakter i mindre klubbar. Ta bara Emil Jidskog som i december värvades från div-1-laget Tranås.

I första perioden gjorde Filip Windlert 1-0. Jesper Frödén satte 1-1 i box play.

Oliver Widding-Persson sköt 2-1 i andra perioden.

Anton Blomqvist satte 3-1 i början av tredje perioden.

"Undra hur läget är"

När AIK i slutet av perioden i jakten på kvittering tog ut sin målvakt Robin Rahm gjorde Emil Sandin 4-1 i tom kasse.

– Vi var nära topp åtta, men missade tyvärr på slutet. Säsongen är ändå mer än godkänd. Undra hur läget är hos Västerås, Björklöven och Vita Hästen som med mycket, mycket större spelarbudget än oss och hade SHL som målet också missade topp åtta. Vi kan göra en mycket bra slutsummering med en lågprisbudget på spelarsidan, säger sportchef Joakim Tillgren.

Han som på ett mycket bra sätt har byggt Pantern från "ettan" till allsvenskt kontrakt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag