Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lilja har spelat färdigt - säsongen är över

Foto: Anders Bjurö

ÄNGELHOLM/STOCKHOLM. Andreas Lilja föll ihop under matchen mot Västerås med smärtor i ena knät.

Nu är backens säsong över meddelar tränaren Magnus Bogren.

– Vi tänker på honom, säger Bogren.

Det var en bit in i den första perioden som Rögles lagkapten Andreas Lilja föll ihop på isen med svåra smärtor och fick ledas ut i omklädningsrummet med hjälp av lagkamrater.

Efter matchen kom det dystra beskedet för Rögle i jakten på en plats i SHL.

– Han är tyvärr out for season, säger Rögletränaren Magnus Bogren och fortsätter:

– Vi tänker på honom, och får försöka göra allt vi kan för att ändå fixa ett bra slut på det här. Det är självklart ett stort avbräck. Han har enormt mycket rutin och är en pådrivare i laget.

Undersöks i kväll

Exakt vilken skada Lilja ådragit sig, som fick ett skott på knäet i match tre mellan lagen, ådragit sig visste inte Bogren direkt efter matchen.

När Lilja inte längre kan vara med på isen i matchserien hoppas Bogren att den välmeriterade och rutinerade backbjässen ska kunna vara med och stötta laget på andra sätt.

– Just nu vet vi inte exakt hur det är med Andreas, han undersöks nu i kväll. Men jag hoppas att han på något sätt ändå ska kunna ta sig upp och vara med oss på något sätt. Han kan göra betydelse även på det sättet, säger Bogren.

Vunnit Stanley Cup

Den 39-årige Lilja gör sin andra säsong i Rögle efter att han återvänt till svensk hockey igen efter 12 säsonger i NHL och AHL på andra sidan Atlanten med en Stanley Cup-vinst med Detroit Red Wings 2008 som främsta merit.

Men nu missar han alltså de sista matcherna som kan innebära att laget tar steget upp i SHL igen efter att laget åkte ur den högsta ligan 2013.