Foto: Andreas Sandström
 Foto: Andreas Sandström

Lewicki: "Gör du inte resultat får du skit"

Publicerad

Erik Hamrén har meddelat att han slutar efter sommarens EM.

Enligt Oscar Lewicki kan beskedet ge ett lyft inför mästerskapet.

– Jag tror att många vill visa sin lojalitet gentemot honom och i och med det prestera bättre när det är sista äventyret, säger han.

Under Erik Hamréns ledning har Oscar Lewicki blivit landslagsmittfältare och när Sverige spelade play off mot Danmark fick han starta båda matcherna.

Förbundskaptenens avhopp kan därför vara bekymmersamt för Lewicki som till hösten på nytt måste visa att han förtjänar en plats i startelvan.

– Det är bara att acceptera. Jag tycker att han är en bra tränare och han har gett mig chansen i viktiga matcher. Det är tråkigt för mig på ett sätt så klart eftersom han har visat stort förtroende för mig. Det är bara att hoppas att de hittar en riktigt bra ersättare, säger Lewicki.

MFF-mittfältaren uppskattar att beskedet görs offentligt redan nu när beslutet är fattat.

– Det kan säkert vara positivt. Jag tycker det är rätt att man är öppen med det så att man inte går och hyschar och håller på med något hemlighetsmakeri för spelarna. Det är bättre att man är ärlig och säger som det är.

"Är så fotbollslivet ser ut"

Lewicki har aldrig spelat under någon annan förbundskapten på A-landslagsnivå men han har haft många olika tränare genom karriären. Han tycker att Hamrén varit ett av de goda exemplen, trots att kritiken stundtals varit väldigt hård.

– Det är alltid så när man är förbundskapten i Sverige. Det kommer alltid komma kritik och resultaten har väl inte alltid varit de mest fantastiska man varit med om. Då är det alltid så även om du är en fantastisk tränare så gör du inte resultat kommer du få skit. Det är så fotbollslivet ser ut, säger Lewicki.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag