Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leksands blytunga seger mot Redhawks

Foto: Simon Hastegård

Leksand har skaffat sig slagläge för att försvara platsen i SHL.

Patrick Cehlin blev stor matchhjälte för dalalaget som nu har 3–2 i matcher.

– Fantastiskt, säger Patrik Cehlin till Viasat.

Tomi Sallinen har visat sig vara en riktig fullträff för Leksand. Den finske centern som hämtades in från Espoo Blues inför säsongen stod för 36 poäng under grundserien.

I match fem mot Malmö slog han till med sitt tredje mål i direktkvalet när han gav hemmalaget ledningen knappa kvarten in i den första perioden. Framspelad av Jens Bergenström och Brian Connelly kunde han raka in pucken bakom Niko Hovinen i Malmömålet.

Kort efter Sallinens ledningsmål åkte förre Leksandsspelaren Eric Himelfarb till sig ett friläge som han förvaltade på bästa sätt när han placerade in kvitteringen.

"Det är skitkul"

1–1 stod sig sedan till den tredje periodens början. Då klev Patrik Cehlin fram och rundade så väl målvakt som målbur innan han la in pucken, framspelad av Tomi Sallinen.

– Jag fick en bra pass och jag tänkte att jag går runt och så fick jag in den. Det är inte så ofta man gör mål köksvägen, säger Patrik Cehlin till Viasat.

Massiv Malmöpress

Malmö tog ut målvakten Niko Hovinen med dryga minuten kvar att spela i ett sista försök att forcera in en kvittering. Trots det numerära överläget lyckades de däremot inte överlista Alsenfelt en andra gång för kvällen.

Tomi Sallinen fick ett läge att göra sitt andra mål för kvällen, men missade det öppna målet, men det spelade mindre roll för Leksand som vann med 2–1 och har nu 3–2 i matcher.

– Fantastiskt. Det är skitkul att spela med det här stödet, säger Patrik Cehlin till Viasat.

Nästa match spelas i Malmö.