"Det kändes som vi hade rätt bra koll på dem och vi spelade bra försvar", säger Kristianstads Anton Lindskog. Foto: Petter Arvidson
"Det kändes som vi hade rätt bra koll på dem och vi spelade bra försvar", säger Kristianstads Anton Lindskog. Foto: Petter Arvidson

Lätt seger – men nu väntar tuff CL-match

Publicerad

IFK Kristianstad behövde inte förta sig i segern över Skövde.

Till helgen väntar en desto tuffare uppgift - Vardar på bortaplan i Champions League.

– Det är kanske den svåraste bortamatchen man kan ha, säger Anton Lindskog.

Mästarlaget IFK Kristianstad är inne i en tuff period med tre matcher på sex dagar.

Efter segern över HK Malmö i måndags var det dags för Skövde på hemmaplan på onsdagskvällen.

Matchen, som är den sista för IFK inför lördagens tuffa drabbning mot Vardar i Champions League, blev en tämligen bekväm uppgift för Ola Lindgrens manskap.

– Det kändes som vi hade rätt bra koll på dem och vi spelade bra försvar. Även om vi bara ledde med tre bollar i andra halvlek kändes det helt okej hela vägen, säger Anton Lindskog, som också tror att många redan börjat fundera på helgens äventyr.

– Så är det säkert. Det blir det tuffaste vi gjort. Vi kommer till en gryta med mycket folk.

Hur känns formen inför mötet med Vardar?

– Det känns bra. Vi har spelat bra nu efter EM och spelarna som har kommit tillbaka från olika landslag har fått upp vårt tempo lite.

Tidig avfärd på fredag

IFK Kristianstad börjar avresa till helgens CL-äventyr 03.30 fredag morgon.

Albin Lagergren blev bästa målskytt med sju mål i IFK i onsdagens match mot Skövde som slutade 26-21. I bortalaget blev Rasmus Wremer målbäst med fyra fullträffar.

Skövde ligger nu på elfte plats i tabellen, en poäng efter Ricoh över närmaste strecket, men med en match mer spelad.

Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag