Ilir Latifi. Foto: Meddi KabirzadehIlir Latifi. Foto: Meddi Kabirzadeh
Ilir Latifi. Foto: Meddi Kabirzadeh
Dana White. Foto: PacificcoastnewsDana White. Foto: Pacificcoastnews
Dana White. Foto: Pacificcoastnews

Latifis hemliga möte ska ta UFC till Malmö

Publicerad

Ilir Latifi kan ta UFC till Malmö Arena - men Sverige konkurrerar med Finland om nästa evenemang i Skandinavien.

Latifi som knockade Sean O'Connel på 30 sekunder i helgen har lovat UFC-chefen Dana White världens sjukaste publik.

– De är helt galna, säger Latifi.

Ilir Latifi framgångar i UFC fortsätter. Han knockade amerikanen Sean O'Connel i helgen, en seger som blev hans fjärde snabba vinst i UFC. Och nu kan han ta UFC till Malmö Arena. Direkt efter segern i USA hade "Lyftkranen från Rosengård" ett samtal med Dana White om att arrangera en UFC-gala i Malmö.

– Jag sa: "Vi i Sverige har skrivit många kapitel i UFC:s historia. Nu ska vi göra en UFC-gala i Malmö för jag vet att vi har den sjukaste publiken i världen". Jag älskar den irländska publiken, det är riktigt grymma fans och när jag var på en gala med 9000 fans lät det som hundratusen människor, men jag sa till honom: "Går vi en match i Malmö och jag är main event i Malmö arena, jag vet att Malmöpubliken kommer slå det för det finns ingen publik som Malmö. Det vet jag. De är helt galna."

"Ska se till att hundratals ungdomar kommer in gratis"

Han hade helst anordnat matchen i kvarteren där han växte upp i Rosengård, men där finns ingen arena för evenemanget.

– Men går jag en match som "main event" ska jag se till att ett hundratal ungdomar från Rosengård och andra områden, även från andra utsatta områden i andra städer än Malmö, Tensta i Stockholm och Angered i Göteborg till exempel, får möjlighet att se galan helt gratis.

För att kunna vara en förebild?

– Det handlar inte så mycket om att vara en förebild. Jag säger inte att jag är så jävla duktig, jag är bara en helt vanlig människa som växte upp där jag växte upp. Men jag vill visa kidsen och ungdomarna att det kvittar hur många käppar i hjulen människor sätter för dig i livet, det är upp till dig om du ska låta dem hindra dig.

Enligt vad SportExpressen erfar är UFC intresserade av att arrangera ett evenemang i Malmö Arena, där Ilir Latifis match, i så fall mot en topp tio fighter, skulle vara huvudattraktion, men mycket talar dock för att Finland får ett evenemang innan UFC återvänder till Sverige.

– Jag vet inte när det blir, men jag vet att det blir, säger Latifi.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag