Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lars Volden om Västerås taktik: 'Skönt'

Foto: Petter Arvidson

VÄSTERÅS. Västerås skickade i väg 47 skott mot Lars Volden.

Norrmannen tog alla utom tre – och nu sitter Rögle i förarsätet.

– Jag tror att det är en del av deras taktik. De har alltid skjutit mycket när vi spelat mot dem, säger Volden efter 4–3 borta mot Västerås.

Rond ett till Rögle på poäng.

Så kan man sammanfatta gårdagens möte mellan Västerås och Rögle i direktkvalet till SHL.

Hemmalaget Västerås hade mest puck och vann skottstatistiken överlägset men gästerna var effektivare offensivt och lite smartare defensivt.

– Det var lite att göra i dag, men det var bara skönt. Det är viktigt att komma in i matchen tidigt, säger Rögles målvakt Lars Volden som bombarderades med skott från alla möjliga håll och kanter.

– De skjuter ju från överallt så man måste vara beredd på skott hela tiden. Jag tycker vi höll mitten bra i dag och tvingade dem till mycket skott utifrån och då blir det enklare för mig.

Tror du att de hade snackat om att skicka mycket puckar mot dig i dag?

– Ja, det tror jag. Jag tror att det är en del av deras taktik. De har alltid skjutit mycket när vi spelat mot dem.

Västerås back Robin Jacobsson bekräftar att så är fallet:

– Vi spelade likadant mot Karlskrona. Det är ju där inne framför målet det händer och det gäller att man vinner kamperna framför bägge målen. Vi vill absolut fortsätta med det och då kan allting hända, säger Jacobsson.

Tagit hemmaplansfördel

I och med gårdagens seger är det nu Rögle som har tagit över hemmaplansfördelen. Huruvida det är bra eller dåligt återstår att se.

– Jag tror inte att det är så viktigt. Man måste vinna fyra matcher och man måste spela bra både på hemmaplan och bortaplan för att göra det, säger Volden.

– Vi vann ju första hemma mot KHK så vi får hoppas att det är ett vinnande koncept att förlora den första matchen hemma i stället, säger Jacobsson.