Foto: PETTER ARVIDSON
 Foto: PETTER ARVIDSON

Lange HIF:s hjälte – hittat målformen

Publicerad

Jesper Lange gjorde inte ett enda mål i allsvenskan i fjol.

Han gjorde två när HIF på torsdagskvällen vann superettan-matchen mot Norrby.

– Mitt andra var skönare, det betydde ju att vi vann, säger Jesper Lange till Helsingborgs Dagblad.

Inte ett enda mål i allsvenskan fjol. I år har han redan gjort fem – två av dem kom mot Norrby på torsdagskvällen.

Mot Norrby hittade dansken först rätt med pannan efter en vacker framspelning av Surprise Ralani och tvåan var egentligen en rejäl felträff – men den letade sig in i nätmaskorna ändå.

– Mycket fin passning, det var bara att sätta dit pannan, säger Lange.

Överraskades av gästerna

Norrby överraskade HIF med sin energi och frenesi, och i paus hade HIF "bara" 2-2 på Olympia mot det tippade bottenlaget.

– De tog oss lite på sängen. Det är som det varit de senaste matcherna. Vi gör en del misstag, och måste vara lite mer skärpta. De gör egentligen mål på situationer där det känns som att vi är i kontroll, säger matchhjälten.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag