Yoshimar Yotun kan vara på väg bort från Malmö FF. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNYoshimar Yotun kan vara på väg bort från Malmö FF. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Yoshimar Yotun kan vara på väg bort från Malmö FF. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN

Yotún lämnar MFF – klar för spel i USA

Publicerad

Yoshimar Yotún var inte med på fredagens träning.

I stället är den peruanske mittfältaren i USA där han gjort klart med en övergång till MLS-klubben Orlando City.

– Vi hade mycket gärna haft honom kvar i flera år framöver, men ”Yoshi” ville fortsätta sin karriär i USA och vi unnar honom all lycka och framgång där, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Yoshimar Yotún är inne på sin tredje säsong i Malmö FF. Den peruanske landslagsmittfältaren har gjort en stark säsong med två mål och fem assist på 14 matcher från start. Samtidigt har 27-åringen varit en av flera spelare med utgående kontrakt med serieledarna i höst och han har i en tidigare intervju med Kvällsposten öppnat för en flytt i sommar.

Tidigare i sommar har Yotún placerats i Turkiet, men även spel i den amerikanska ligan MLS har nämnts.

Malmö FF hade en helt stängd träning under fredagen. Under fredagskvällen kunde Kvällsposten berätta att Yoshimar Yotún saknades på träningen för att han var i USA och förhandlade om en övergång till en MLS-klubb.

Senare på kvällen bekräftar MFF att Yotún lämnar klubben för spel i Orlando City – trots att MFF ville förlänga.

– Den här säsongen har ”Yoshi” vuxit rejält och blivit en väldigt fin mittfältare, både centralt och på kanten. Men man ska inte glömma att han inledde som vänsterback och spelade samtliga sex kvalmatcher på den positionen när vi nådde Champions League, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

– Han är en otroligt professionell, seriös och fin kille som alltid ger hundra procent, även i de perioder han har varit utanför laget. Vi hade mycket gärna haft honom kvar i flera år framöver, men ”Yoshi” ville fortsätta sin karriär i USA och vi unnar honom all lycka och framgång där.

MFF:s sportchef: ”Får se vad som händer”

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson var fåordig om Yotúns framtid tidigare under kvällen.

Är Yoshimar Yotún i USA för att göra en läkarundersökning med en MLS-klubb?

– Mm... När allting är klart kommuniceras saker. Fram till dess kommenterar vi inga spekulationer, säger Daniel Andersson.

Kan du säga om han var med på träningen i dag eller inte?

– Jag säger ingenting. Vi får se vad som händer. Du får hålla dig några minuter till kanske.

Det kan komma ett besked redan i kväll med andra ord?

– Det vet man inte.

I Orlando City blir Yoshimar Yotún lagkamrat med bland andra brassestjärnan Kaká.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag