Landslagsbacken nästa tunga värvning för Växjö

Foto: LUDVIG THUNMAN
Foto: LUDVIG THUNMAN

Här är Växjö Lakers nya blytunga nyförvärv.   

Som Kvällsposten kunde berätta redan igår är landslagsbacken Daniel Rahimi,29, klar för klubben. 

- Vi hade inte riktigt den typen sedan Teemu Laakso blev skadad, säger Henrik Evertsson, sportchef. 

Seriesegraren Växjö Lakers, som snöpligt åkte ut i kvartsfinalen, bygger för nya framgångar. 

Under måndagen presenterade Lakers SHL-rivalen Skellefteås forwardsstjärna Andrew Calof och nu kan nästa tunga värvning räknas in. 

Det blev som Kvällsposten kunde berätta redan igår landslagsbacken Daniel Rahimi, som efter att ha spelat i LInköping spenderade den senaste säsongen i Davos, Schweiz. 

Men nu vänder Daniel Rahimi hem igen och har skrivit på ett treårskontrakt med Växjö. 

– Det är en etablerad och känd hockeyback i den här serien. Daniel har varit i Davos i vinter efter tidigare år i Linköping. Det är ju en backtyp vi haft stora framgångar med innan när vi haft killar som Noah Welch, Teemo Laakso och i viss mån Ville Varakas får kliva in i det facket också. Killar som har närkampsspelet som sin absoluta styrka, men ändå har ett spel  i sig. 

– Daniel utvecklade ju det i Linköping och har gjort två VM. Spelat väldigt mycket i landslaget och lyft sitt spel på ett väldigt imponerande sätt, förklarar Henrik Evertsson i samband med att backen presenterades på klubbens hemsida. 

Daniel Rahimi är en hård, tuff och rejäl back och har spelat VM två gånger.  

Enligt uppgifter till Kvällsposten ska även målvakten Viktor Fasth vara överens med Växjö och han kommer presenteras när klubben löst Joacim Erikssons kontrakt.

– Viktor kommer ju från KHL vilket innebär att han inte får enligt KHL:s regler signa några kontrakt innan första maj så det är ingen fråga om det förrän första maj, säger Henrik Evertsson i videointervjun på klubbens hemsida.