Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar USA – för SHL-nykomlingen

Tobias Lindberg i Djurgården 2013.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / STELLA PICTURES ANDREAS L ERIKSSON
Foto: INSTAGRAM @LINDBERG7 / INSTAGRAM @LINDBERG7

IK Oskarshamn förbereder sig inför SHL-säsongen och presenterade under onsdagskvällen ett meriterat nyförvärv. 

Tobias Lindberg – med fyra AHL-säsonger i bagaget – är klar för klubben. 

– Jag är riktigt taggad på att komma ner och dra i gång säsongen, säger 24-åringen. 

Efter en dramatisk duell med Timrå kvalificerade sig Oskarshamn för sin första säsong i SHL – någonsin. Nu gör den småländska klubben allt för att komma så förberedda dit som möjligt. 

Under onsdagen presenterade klubben Tobias Lindberg. 24-åringen draftades av Ottawa under 2013 och lämnade Sverige och Djurgården inför säsongen 2014-15 för spel i den kanadensiska juniorligan OHL. 

Spelat sex matcher

Därefter har Lindberg gjort 225 matcher i AHL, men har även fått prova på spel i NHL där har har blivit sex matcher. 

Men efter fem säsonger i Nordamerika är nu Lindberg tillbaka i Sverige. 

– Jag kände att jag ville ha någonting nytt inför nästa säsong. Det två senaste åren var inte så lärorika för mig med mindre speltid och då vill jag komma hem och hitta lite självförtroende och förhoppningsvis få lite mer speltid och utvecklas mer, säger Lindbergs till IKO:s hemsida och fortsätter: 

”Skönt att komma hem”

– Vi har haft lite kontakt under veckan och det blev bestämt idag (onsdag) och nu är jag på väg till Oskarshamn. Jag är riktigt taggad på att komma ner och dra igång säsongen, träffa alla lagkamraterna, tränarna och lära känna staden och arenan och allt sådant. Det ska bli skönt att komma hem och prata svenska och vara nära familj och vänner igen.

Oskarshamn är nöjd med det senaste tillskottet. 

– Tobias Lindberg som närmast kommer från AHL tränar med laget redan från i morgon. En spännande spelare som varit i Nordamerika i flera år. Tobias har fått testa på några matcher i NHL men har mestadels spelat i AHL. Det känns bra att han väljer att starta sin SHL-resa med IK Oskarshamn, säger Daniel Stolt till klubbens hemsida.