Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lämnar Leksand – klar för SHL-klubb

Foto: Simon Hastegård

Karlskrona HK har gjort två nyförvärv inför den kommande säsongen. Viktor Aronsson och Toni Kähkönen ansluter till SHL-nykomlingarna.

– Det var ett enkelt beslut att flytta hit, säger Toni Kähkönen på en presskonferens.

Kähkönens karriär

Född: 1986-09-29 i Vasa, Finland.

Moderklubb: EPS (Finland)

Klubbar som senior:

2006-2012 Blues (Finland)

2012-2014 Kärpät (Finland)

2014-2015 Leksand

Landskamper: 13

Meriter: SM-Liiga-guld 2013/2014, SM-Liiga-silver 2010/2011,

Under torsdagen höll Karlskrona HK en presskonferens där två nyförvärv presenterades.

Klubben har gjort klart med Toni Kähkönen från Leksand och Viktor Aronsson från Almtuna.

28-åriga Toni Kähkönen kommer närmast från Leksand, men har dessförinnan gjort över 360 matcher och vunnit ett guld och ett silver i finska SM-Liiga.

– Jag såg Karlskrona i playoff-spelet mot Västerås och de spelade väldigt bra. Jag blev glad att Karlskrona gick till SHL. Det var ett enkelt beslut att flytta hit, säger Kähkönen.

– Kähkönen är en hårt arbetande forward som kommer till jobbet varje dag och jobbar hårt. Vi vet att han kommer vara betydelsefull i det långa loppet med sin arbetskapacitet, attityd och inställning på isen. Han har varit med på hög nivå, det är något vi kommer ha nytta av, säger tränare Pelle Hånberg.

"Pratade med Mikael Kurki"

Någon stenkoll hade den finska forwarden inte personligen på sin nya klubb innan han beslutade sig för att flytta.

– Jag pratade mycket med Mikael Kurki, som jag känner väl sedan tidigare, och han berättade vad han tycker om staden och folket, och även laget. Det lät väldigt bra, säger Kähkönen.

Och på tal om Kurki - tidigare i veckan blev det klart att den 28-åriga backen lämnar KHK. Det öppnade upp för lagets andra värvning.

– När vi fick veta att Kurki inte skulle vara kvar, något vi inte riktigt räknat med, var det plötsligt ett läge att hitta en back med liknande kompetens som honom. Då kände vi att Viktor Aronsson var en passande spelare, säger Hånberg.

"Alltid tuffa matcher"

Aronsson är en 22-årig back som kommer närmast från Almtuna, där han spenderat i stort sett hela sin karriär.

– Jag hade egentligen fullt fokus på Almtuna då jag hade ett år kvar, men sedan hörde Karlskrona av sig och det kändes helt rätt på en gång, så det var ett enkelt beslut, säger Aronsson på presskonferensen.

Under den gångna säsongen i Almtuna fick han möta KHK flera gånger.

– Det är alltid roligt att komma till Karlskrona. De spelar en fartfylld hockey och det är alltid tuffa matcher med mycket folk. Jag är otroligt taggad på nästa säsong, säger Aronsson.

Stor potential

22-åringen är inte värvad som ett förstahandsval direkt, men klubben ser stor potential i backen.

– Han har fått en rejäl utveckling, han gjorde ju 21 poäng i Almtuna den gångna säsongen. Det visar att han är en ung, ambitiös kille. Han är inte värvad som förstaback, men vi tror på att Viktor ska ta nästa kliv i sin karriär här hos oss, säger Hånberg.

Båda nyförvärven har skrivit på tvåårskontrakt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!