Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lakers fortsätter att rensa i spelartruppen

Teemu Lassila lämnar Växjö. Foto: Carl Sandin

Lakers utrensning fortsätter.

Mattias Modig, Scott Munroe, Teemu Lassila och Jan Hlavac lämnar klubben.

– Vi ska uppgradera laget genom att byta ut bra bitar mot ännu bättre, säger sportchefen Henrik Evertsson till Smålandsposten.

Överraskningslaget Lakers tog sig till semifinal där de i en tuff serie lyckades störa Färjestad. Trots de sportsliga framgångarna rensas truppen rejält inför den kommande säsongen.

På tisdagen meddelades att Kristofer Berglund, Ryan Lasch och Jeremias Augustin lämnar. På onsdagsmorgonen fortsatte utrensningen.

På sin hemsida berättar klubben att ingen i målvaktstrion får förlängt kontrakt. Mattias Modig, 27, Scott Munroe, 32, och Teemu Lassila, 31, får alla se sig om efter nya lag.

– Vi har haft tre målvaktsettor på tre år, där var och en varit duktiga. Ambitionen nu är att hitta en mer långsiktig målvaktslösning där vi skriver kontrakt på mer än ett år och där vi känner att målvakterna inte vill flytta från Växjö, förutsatt att det går bra, säger sportchefen Henrik Evertsson till Smålandsposten.

"En tillfällig lösning"

Tjecken Jan Hlavac, 37, får inte heller förlängt kontrakt. Veteranen anslöt i slutet av januari och hann bara med 22 matcher.

– Jan var en tillfällig lösning nu under våren, precis som han var ifjol, säger Henrik Evertsson till Lakers hemsida.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!