Peter Larsson tillbaka på planen. Foto: Petter ArvidsonPeter Larsson tillbaka på planen. Foto: Petter Arvidson
Peter Larsson tillbaka på planen. Foto: Petter Arvidson
Peter Larsson efter smällen Foto: Ludvig ThunmanPeter Larsson efter smällen Foto: Ludvig Thunman
Peter Larsson efter smällen Foto: Ludvig Thunman

Lagkaptenen tillbaka – efter sju månader

Publicerad

Sju månader helt borta från fotbollen.

Nu berättar Helsingborgs IF:s lagkapten Peter Larsson i Helsingborgs Dagblad om den svarta tiden efter hjärnskakningen i juli i fjol.

– Hela huvudet vibrerade, säger Peter Larsson till HD.

Peter Larsson har under sina fem år varit en av lagets bästa och mest inflytelserika spelare.

Så bra och så inflytelserik att även managern Henrik Larsson valde att ha hallänningen som lagkapten.

Men under HIF:s stundtals tunga 2015 hann Peter Larsson bara spela tio matcher. För i slutskedet av den där tionde, hemma mot AIK i mitten av juli, föll mittbacken handlöst till marken efter att i en luftduell ha fått en armbåge i nacken.

– Det var en känsla jag aldrig haft innan. Jag brukar inte bli rädd, men hela huvudet vibrerade. Man måste nog ha varit där själv för att förstå vad jag menar, säger Peter Larsson till HD.

Larsson var borta sju månader

Enligt den första prognosen skulle Larsson vara tillbaka inom några veckor.

Men frånvaron blev sju månader.

Från att slåss för att föra Helsingborgs IF uppåt i tabellen fick Peter Larsson slåss för att orka ta sig upp ur sängen.

Från att leda HIF på planen fick Peter Larsson acceptera att inte ens orka vara med sin egen familj.

– Mitt första mål var att klara av att vara hemma och leka med mina barn. Det andra fick komma sen. Första tiden låg jag i ett mörkt rum samtidigt som man hör barnen på nedervåningen och en sambo som får ta allting. Man blir stressad av det och… vem är jag som ligger här? säger Larsson till HD.

Nu är Peter Larsson äntligen på bättringsvägen och vid Helsingborgs IF:s träningsläger söder om Barcelona i Spanien har mittbacken fortsatt ta steg tillbaka mot en allsvensk comeback.

Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag