Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lagkaptenen sjuk – missar avgörandet i cupen

Fredrik Liverstam är sjuk och kan inte spela mot Norrköping.Foto: KRISTER ANDERSSON
Kosuke KinoshitaFoto: Fredrik Jonsson

Tre spelare, inklusive lagkaptenen Fredrik Liverstam, är sjuka och missar Halmstads avgörande gruppmatch mot IFK Norrköping i Svenska cupen.

– Vi tycker det är en intressant och viktig match, men det är inte så länge sedan vi klarade oss utan honom i viktiga matcher, säger HBK:s tränare Jan Jönsson och syftar på det allsvenska kvalet.

Halmstads BK har chansen att gå vidare till kvartsfinal i Svenska cupen vid poäng borta mot IFK Norrköping i den sista gruppspelsmatchen.

Men HBK får klara sig utan kuggen och lagkaptenen Fredrik Liverstam som varit sjuk i veckan.

– Vi tycker det är en intressant och viktig match, men det är inte så länge sedan vi klarade oss utan honom i viktiga matcher, säger HBK:s tränare Jan Jönsson och syftar på det allsvenska kvalet där Liverstam var avstängd.

Troligen flyttas Marcus Mathisen ner som mittback i Liverstams frånvaro.

Även talangerna Jonathan Svedberg och Gabriel Gudmundsson är sjuka.

Halmstad har inte heller, precis som Kvällsposten rapporterade tidigare i veckan, fått klart med arbetstillståndet för nyförvärvet Kosuke Kinoshita.

– Nej, det är inte klart med honom.

”Vi vill gärna spela”

Norrköping behöver vinna, ni kan klara er vidare med oavgjort. Vad tror du det betyder för matchen?

– Jag tror inte det passar oss riktigt, men visst faktum är att ett oavgjort resultat kan vi ta. Men vi vill gärna spela och det vill nog de också. Det blir säkert en bra och intressant match, säger Jan Jönsson.

 

Läs mer sport i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.