Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lagkaptenen kan lämna Rögle BK

Foto: JONAS LJUNGDAHL
Foto: ANDERS BJURÖ

Röglekapten Christopher Liljewalls kontrakt med Rögle BK går ut efter säsongen.

Nu funderar han över sin framtid.

 – Jag väger för och emot, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Laget går på tomgång och är sist i SHL. Man har tio raka förluster i bagaget och för Christopher Liljewalls del har han inte gjort ett enda mål de senaste 20 matcherna. 

 – Det är klart att vi är sargade, säger han. Men vi är ärliga mot varandra och alla är överens om att det inte funkar att komma hit med en dålig attityd. Vi har tagit stora steg i rätt riktning de senaste två matcherna, vi ska vända på det här nu, säger han till tidningen.

Men frågan är hur länge Liljewall stannar i Rögle. Kontraktet går ut efter säsongen.

"Skulle aldrig gå bakom ryggen på Rögle"

27-åringen har aldrig spelat för någon annan klubb, men konkreta förhandlingar har inte inletts. Samtidigt säger han att han aldrig skulle få för sig att skriva på för någon annan klubb under pågående säsong.

– Jag vet att det funkar så i dag, men jag har för stor respekt för min klubb för det. Jag skulle aldrig gå bakom ryggen på Rögle. 

Helsingborgs Dagblad: Har du tänkt tanken att det vore kul att testa något annat?

– Jag väger för och emot. I slutändan vill jag inte se tillbaka på min karriär och se att jag aldrig fick chansen att vinna något i ett slutspel. Det är min dröm och drivkraft, att slåss om ett guld. Sen om det innebär att jag ska spela här eller någon annanstans, det får vi ta längre fram. Men jag kommer att lyssna på andra klubbar.